1- delphi 7'de bilgisayarın internet bağlantısı varmı yokmu program açarken nasıl kontrol ettirtirebilirim?
Fikir : program açarken internet bağlantısı yoksa (msgbox çıksın : İnternet bağlantınız bulunmuyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.) desin, programı kapatsın.
2- delphi 7 kullanıyorum ; programı açarken "31.79.210.11" sunucu "vps" sunucu ping atsın veya başka bir yöntem yapamadım ben sunucu açık mı degilmi kontrol etsin yada şöylede olabilir : www.google.com.tr linki açıkmı dilmi siteye baglanıyormu baglanmıyormu baglanmıyorsa "Ana sunucuya bağlanamıyor.." desin.
3- program'da "print screen" tuşuna bastıgımızda görüntüyü kaydedip d: ' ye goruntu1 , goruntu2 diye dewamı gitsin ama ayrı ayrı klasor olarak yapmak ıstıyorum çünkü program goruntu kaydederse kapatıp actıgımızda tekrar aynı goruntu ustune kaydedıyor benım yapabildigim kod şunlardır ;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Const
{$j+} i : Integer = 0; {$j-}
var
DCDesk: HDC;
begin
DCDesk:=GetWindowDC(GetDesktopWindow);
BitBlt(image1.Canvas.Handle, 0, 0, Screen.Width, Screen.Height,DCDesk, 0, 0,SRCCOPY);
ReleaseDC(GetDesktopWindow, DCDesk);
image1.Picture.SaveToFile('D:\G-KANIT-' +inttostr(i)+'.JPG'); // D: ' ye kaydet.
inc(i);
end;