windows 7 de Delphi??
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
windows 7 de Delphi??
iyi günler arkadaşlar benim iki sorum olacak birincisi windows 7 de açılışa eklenen programım açılışta gelmiyor sebebini çözemedim orada Run anahtarında görünen diğer programlar gelirken benm programım neden gelmiyor??
ikinciside delphide formumu tam ekran yapamıyrum yani yaptıgımda başlat ve görev çubuğu da görünmesin istiyorum internet cafelerdeki gibi yada başlat butonunu pasif etmek de olabilr alternatif olarak ancak bunları windows 7 kodlarıyla yapmalıyım zira xp kodlarıyla yaptıgım başlat pasif kodu çalışmıyor???
ikinciside delphide formumu tam ekran yapamıyrum yani yaptıgımda başlat ve görev çubuğu da görünmesin istiyorum internet cafelerdeki gibi yada başlat butonunu pasif etmek de olabilr alternatif olarak ancak bunları windows 7 kodlarıyla yapmalıyım zira xp kodlarıyla yaptıgım başlat pasif kodu çalışmıyor???
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: windows 7 de Delphi??
Eğer 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız delphi programları 32 bit olduğu için (64 bit olan) RegEdit programı ile yazdığınız değeri göremezsiniz ama sistem yeniden başlayınca bu yazdığınız programların çalışıyor olması gerekmektedir. Yine diğer sorunlarınızın kaynağı 64 bit farkından kaynaklanıyor olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Yok hocam ikiside 32 bit sizden ricam acaba delphide bir uygulama kaydedip açılışa ekleyip denermisin delphi 7 ve windows 7 de
benm eklediğm yer HYKEY_CURRENT_USERS da ve Run anahtarı içinde.. Yani eğer sizde sorun çıkmazsa bende başka sebeplere yönelmek istiyorum eğer aynı sorun çıkarsa demkki bunda bişey var biyer de eksik yada yanlış yapıyorum win7 de uygulaması farklı diycem ...
benm eklediğm yer HYKEY_CURRENT_USERS da ve Run anahtarı içinde.. Yani eğer sizde sorun çıkmazsa bende başka sebeplere yönelmek istiyorum eğer aynı sorun çıkarsa demkki bunda bişey var biyer de eksik yada yanlış yapıyorum win7 de uygulaması farklı diycem ...
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Şu anda test etme imkanım yok ama bunu zaten daha önceden yaptığım için bunu baz alarak yazıyorum. Sorunun kaynağı izinler olabilir. Projenizi bir de sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı deneyin, vista ve win7 üzerinde bir çok sorun bu yöntemle düzelmektedir.
Şaban Şahin AKMAN
yok izinlerden değil hocam şuanda tek sorun Run da olmasında rağmen açılışta gelmemesi ama nedenini anlayamadım
- greenegitim
- Üye
başlat menüsündeki başlangıca kısayolunu atıp denedinizmi?
Mücadele güzelleştirir!
UAC aktifse ve program yönetici yetkisi gerektiren işlemler yapıyorsa ondan çalışmıyordur, UAC'ı kapatıp denermisiniz
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

daha fazlası için...

greenegitim hocam yok orayı da denedim Unicorn teşşekür ederim dediğinizden dolayıymış ama ben kullanıcıdan güvenlği en alt seviyeye indirmesini isteyemem deilmi yani benm programım için yaparsa güvenliğini komple kaybetmiş olur ayrıcada kullanıcıya böle bişey yaptırtmak yada uyarmak da komik olur sanırım siz ne dersiniz??
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında bu ayarı veya uyarıyı kullanıcıdan habersiz geçmek, windows açısından komedi olacaktır
. Eklenen güvenlik özelliğinin hiç bir işlevi kalmayacaktır
. Buna rağmen kullanıcıdan izin istenebilir ama. Delphi vista tools örnek projede bulunan xpthemeuac.res veya uac.res dosyalarından birisini proje klasörüne kopyalayın ve ana formun bulunduğu {$R *.dfm} satırının altında bu dosyayı da {$R xpthemeuac.res} şeklinde ekleyerek derleme yapın. Bu şekilde hiç deneme yapmadım ama teorik olarak gerekli izin kullanıcıdan istenerek çalışması gerekiyor
.
Daha fazla bilgi için..:viewtopic.php?f=2&t=26744&p=149897&hilit=uac#p149819
Uyarı..:XPMan bileşeni veya uniti projenize dahil olmuşsa o zaman uac.res dosyasını kullanın.

Uyarı..:XPMan bileşeni veya uniti projenize dahil olmuşsa o zaman uac.res dosyasını kullanın.
Şaban Şahin AKMAN
haklısınız hocam esas komik durum orda:) ama benm kastım şuydu ... burada uac güvenlğini en alt seviyeye indirdiğimde program açılışta sorunsuz geliyor ama normal seviyede bu olmuyor dediğniz gibi uac.res dosyasını zaten kullanıyorum.. yani benm exe dosyam açıldıgında zaten yetki uyarısı çıkıyor,, ki bu sayede programım düzgün çalışıyor yetkisiz çalıştırıldıgında programım sapıtıyor.. yani kısacası yetki sorunum yok uac ı kullndım zaaten ama bu açılışta aynı etkyi göstermiyor sadece yetkiyi denetm masasından en alt seviyeye çektiğimde geliyor.. benim kastımda buydu Run anahtarındaki diğer programlar güzelce çalışıyorlar ve yetki normal seviyedeyken yani demkki ilk yetki anında ki uyarıda kullanıcı evet dediğinde onların açılışta da gelmesini de yetkilendirmiş oluyorlar üstelik uac orta seviyede.. bunu nasıl yapabilirm onu kastettm ben :S
sanırım uac.res eklense de yetki gerektiren uygulama başlangıçta çalışamıyor gibi...
sonuçta uygulama normal çalıştırılırken de uac.res ekli diye doğrudan çalışmıyor, kullanıcıya bak bu program bilgisayarına mudahale edebilir, yetki vercen mi, çalışsın mı diye soruyor ve kullanıcı hayır diyerek programın açılmasını iptal edebiliyor...
sonuçta uygulama normal çalıştırılırken de uac.res ekli diye doğrudan çalışmıyor, kullanıcıya bak bu program bilgisayarına mudahale edebilir, yetki vercen mi, çalışsın mı diye soruyor ve kullanıcı hayır diyerek programın açılmasını iptal edebiliyor...
daha fazlası için...

daha fazlası için...

google da arayıp cevabı forumdan bulmak da ilginç oldu 
viewtopic.php?f=2&t=28661
http://delphi.about.com/od/delphitips20 ... tartup.htm
denemeye değer görünüyor

viewtopic.php?f=2&t=28661
http://delphi.about.com/od/delphitips20 ... tartup.htm
denemeye değer görünüyor
daha fazlası için...

daha fazlası için...

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bir kaç mesaj yukarıda hazır derlenmişi vardı
.

sabanakman yazdı:.. Delphi vista tools ..
Şaban Şahin AKMAN