Harfler arasındaki mesafeyi büyütme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Harfler arasındaki mesafeyi büyütme
Arkadaşlar Merhaba
Formda henüz yeniyim, umarım kusuruma bakmazsınız.
Ben Richeditte, bier kelimedeki harflerin arasını boşluk tuşuna basmadan genişletmek, büyütmek istiyorum. Acaba mümkünmü?
Mesela ''Merhaba, ''M e r h a b a'' gibi
Teşekkür
Formda henüz yeniyim, umarım kusuruma bakmazsınız.
Ben Richeditte, bier kelimedeki harflerin arasını boşluk tuşuna basmadan genişletmek, büyütmek istiyorum. Acaba mümkünmü?
Mesela ''Merhaba, ''M e r h a b a'' gibi
Teşekkür
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Re: Harfler arasındaki mesafeyi büyütme
bende bugün üye oldum ve aynı sorunun cevabına şiddetle ihtiyacım var teşekkürler.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
s: string;
i:integer;
begin
s := Edit1.Text;
for i := Length(s) downto 2 do
Insert(' ', s, i);
Edit1.Text := s;
end;
There's no place like 127.0.0.1
foruma yeni üyw olmuştum bu hızlı cevap için teşekkürederim ve acemiliğimizide görmüsünüzdür.
kodu denedim şöyle bir durumla karşışaltım düğmeye her bastığımda karakterlerin arasındaki mesafe büyüyor.Belki cevap kodun içindedir ama ben göremedim.İsteiğim şey şöyle yardımcı olursanız sevinirim slmlar.
RichEdit1.Lines.Add('Ahmet',' ' ,'Mehmet');
fakat bu aradaki trınak işareti olan boşluk bölümünün ne kadar mesafe olacağını kodla belirlemek istiyorum.
Bir satırdaki iki kelime arasına bırakılacak bşluk miktarının bütün richedit boyunca farklı yerlerde kullanabilmek istiyorum slmlar.
kodu denedim şöyle bir durumla karşışaltım düğmeye her bastığımda karakterlerin arasındaki mesafe büyüyor.Belki cevap kodun içindedir ama ben göremedim.İsteiğim şey şöyle yardımcı olursanız sevinirim slmlar.
RichEdit1.Lines.Add('Ahmet',' ' ,'Mehmet');
fakat bu aradaki trınak işareti olan boşluk bölümünün ne kadar mesafe olacağını kodla belirlemek istiyorum.
Bir satırdaki iki kelime arasına bırakılacak bşluk miktarının bütün richedit boyunca farklı yerlerde kullanabilmek istiyorum slmlar.
slm. aleyküm
Bu tür meselelerle bir ara bende ugrasmistim. Bu hususta bir fonksiyon vardi, ismini unuttum. Arayacagim bulursam yapistiririm ins.
Tsk. ederim
Bu tür meselelerle bir ara bende ugrasmistim. Bu hususta bir fonksiyon vardi, ismini unuttum. Arayacagim bulursam yapistiririm ins.
Tsk. ederim
slam. aleyküm
Bahsettigin konuyla ilgili bu sitede bir sürü fonktion var. Bu fonktionlarin delphi karsiliklarini googleden arat.
Bu konuda yapilmis bir örnek vardi bulamadim. Bulursam yapistiririm ins.
Arap harfleri icin ilgilenmistim bu konuyla
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx
tsk. ederim
Bahsettigin konuyla ilgili bu sitede bir sürü fonktion var. Bu fonktionlarin delphi karsiliklarini googleden arat.
Bu konuda yapilmis bir örnek vardi bulamadim. Bulursam yapistiririm ins.
Arap harfleri icin ilgilenmistim bu konuyla
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx
tsk. ederim
ilginiz için çok teşekkür ederim .Çok işime yaradı.Basit bşr program üzerinde çalışıyorum konuyu hakim olmayaınca zorlanıyoruz yardımlarınızı daha çok ihtiyacım olacak bu gidişle tşkkrler.
slm. aleyküm
Burada yapilmis degisik bir örnek var. Belki isine yararar.
Sorunu cözersen kodu paylas
tsk. ederim
Burada yapilmis degisik bir örnek var. Belki isine yararar.
Sorunu cözersen kodu paylas
tsk. ederim
- Dosya ekleri
-
- rtflabel_1.3d.zip
- Burayada bak
- (107.81 KiB) 101 kere indirildi