slm. aleyküm
Shellexecute'de unicode sorununu nasil cözebilirim. Dosya uzantisini unicode karakterleriyle kaydettigimde, dosyayi acmiyor.
Veya baska bir yöntem ne olabilir.
Tsk. ederim
Shellexecute
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Shellexecute
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Re: Shellexecute
ShellExecute'un unicode desteklisi: ShellExecuteW
Alternatif: CreateProcess
Alternatif: CreateProcess
There's no place like 127.0.0.1
slm. aleyküm
SimaWB ilgin icin tesekkür.
Söz konusu ettigin Create ve Shell ile bir türlü calistiramadim. Bildigin bir örnek varsa memnun olurum.
Türkce malum karakterlerle kaydettigimde calismiyor.
tsk. ederim
SimaWB ilgin icin tesekkür.
Söz konusu ettigin Create ve Shell ile bir türlü calistiramadim. Bildigin bir örnek varsa memnun olurum.
Türkce malum karakterlerle kaydettigimde calismiyor.
tsk. ederim
a.s.
Bahsettiğiniz dosyalar bilgisayarda çift tıklayınca otomatik çalışan dosyalar değil mi? Yani bu dosyaların hangi programla açılacağı sistem tarafından biliniyor mu? Otomatik açılmıyorlarsa zaten ShellExecute vs. çalıştırmaz onları.
Eğer bu konuda sıkıntı yoksa bir de ShellExecute ile dönen değeri kontrol edebilirsin:
gibi
Bahsettiğiniz dosyalar bilgisayarda çift tıklayınca otomatik çalışan dosyalar değil mi? Yani bu dosyaların hangi programla açılacağı sistem tarafından biliniyor mu? Otomatik açılmıyorlarsa zaten ShellExecute vs. çalıştırmaz onları.
Eğer bu konuda sıkıntı yoksa bir de ShellExecute ile dönen değeri kontrol edebilirsin:
Kod: Tümünü seç
if ShellExecute(0, nil, PChar('c:\test.exe'), nil, nil, SW_SHOW) <= 32 then
ShowMessage(SysErrorMessage(GetLastError));
slm. aleyküm
SimaWB tsk. edrim.
Sorunu anlatamadim galiba.
Shellexecute kaydedilen dosyanın isminde, örnek:''ığş.rtf'' bu harflerden birisi olduğunda çalıştırmıyor. Bu harfler olmadığında sorun yok.
Yani unicode karakterlerinde sorun çıkartıyor. Yurtdışında olduğum için sistemin fontu Almancaya ayarlı.
Tsk. ederim
SimaWB tsk. edrim.
Sorunu anlatamadim galiba.
Shellexecute kaydedilen dosyanın isminde, örnek:''ığş.rtf'' bu harflerden birisi olduğunda çalıştırmıyor. Bu harfler olmadığında sorun yok.
Yani unicode karakterlerinde sorun çıkartıyor. Yurtdışında olduğum için sistemin fontu Almancaya ayarlı.
Tsk. ederim
"sorun çıkıyor" ?
ShellExecuteW işinizi görmesi lazım ama dediğim gibi dönen hata mesajını kontrol edin.
ShellExecuteW işinizi görmesi lazım ama dediğim gibi dönen hata mesajını kontrol edin.
Kod: Tümünü seç
if ShellExecuteW(0, 'open', PWideChar('c:\test.exe'), '', '', SW_SHOW) <= 32 then
ShowMessage(SysErrorMessage(GetLastError));