Sizce Veritabanı Olarak Hangisini Tercih etmeliyim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
doktoraltun
Üye

Sizce Veritabanı Olarak Hangisini Tercih etmeliyim

Mesaj gönderen doktoraltun »

Arkadaşlar ufak bir program yapmaya çalışıyorum. Programa ders notlarımın özetlerini ekliyecem bu özetler uzun cümlelerden oluşuyor tabi kapsamlı ders konuları var bide bunlar içinde bol bol arama yapmayı düşünüyorum bu olayın hikaye kısmı esas soru şu programın taslağını yaptım veritabanı olarak ne kullanayım deneyimli arkadaşlarım zahmet olmaz ise bir cümle ile cevaplıyabilirmisiniz saygılar.
secgin
Üye

Re: Sizce Veritabanı Olarak Hangisini Tercih etmeliyim

Mesaj gönderen secgin »

merhaba

ufak bi program yapacam dediniz kayıt sayısının çok olamayacağını düşünerek size "access" kullanmanızı öneririm her bilgisayarda çalışır. Ama notlar girecek ve bu notlar içinde arama yapacak iseniz MSSql in "Full Text" özelliğini bi incelemenizi öneririm. Dediğim gibi sadece sizin kullancağınz ve çok veri tutmayacak bi sistem tasarlıysanız "Access" ile çok rahat yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
doktoraltun
Üye

hocam her bir ders notumun uzunluğu ortalama 30 satırdan oluşuyor ve yaklaşık olarak 500 konu işin gerçeği access benim için en rahatı ama uzun bir çalışma sonucu access patlak verirse bu durumda büyük bir zaman kaybım olur. Bu yuzden en baştan rotamı belirlemeliyim diye düşündüm. Bu verilerle access te sıkıntı yaşarmıyım sizce ?
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

acces veriyi tutmada bi sıkıntı çıkarmaz fakat arama yapacağınız için arama süresi biraz yada daha yavaş olabilir test etmek gerek net bişey söylemek için. Size önerim "access" olan bir ver tabanı oluşturun içerisinde "not" tablosu oluşturun. Not tablosuna en az 1000 kayıt girin ve her kayda dediğiniz gibi 30 satırdan oluşan text veri girin. Delphi ile not tablosunda bu veriler içersinde arama yapacak bi form oluşturun ve test edin en azından kendiniz görmüş olursunuz performansı.

MsSql veri tabanında "Full Text" özelliği var bu özellik text veriler içerisnde hızlı arama yapmak için kullanılır. Detaylı bilgi için nette bir çok döküman bulabilirsiniz.
doktoraltun
Üye

seçkin hocam teşekkür ediyorum birazdan dediğiniz şeyi deniyecem eğer olursa çok iyi, mssql full text olayı için ise öncelikle access i deniyeyim eğer olursa sıkıntı kalmaz inş.
herşey için çok teşekur ediyorum tekrardan.
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

rica ederim. sonucu buraya yazarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.
doktoraltun
Üye

hocam şimdide şöyle bir sorun var sayfa stunları widememo diye görunuyor fotosunu çektim

Resim
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

merhaba

dbgrid de memo alanları götermek için bu adreste örneki inceleyin.

http://delphi.about.com/library/weekly/aa030105a.htm
doktoraltun
Üye

hocam orayı daha önce incelemiştim 50 karakterden bahsediyor ben bi deniyim 600 üncü karakteri aradığımda tepki verecekmi merak ediyorum sonuçları yazarım buraya
doktoraltun
Üye

kodları uyduramadım biraz daha kurcalamam lazım
doktoraltun
Üye

kodları uyarlıyamadım başka örnek dosyaları inceliyecem umarım bir ornekle karşılaşırım
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

access kurulu değil bilgisayarımda o yüzden hazırladığınız veri tabanını gönderirseniz bende deneyebirim.
doktoraltun
Üye

:) şöyle bir çözüm buldum
bu uygulama ile ilk sql vt programım oldu
hoca teşekkur ediyorum zahmet oldu
Resim