Delphi XE2 Professional

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Delphi XE2 Professional

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.
Delphi XE2 Professional sürümünü kullanan arkadaşlardan program hakkında görüş ve bilgi alabilir miyiz,
Componen zenginliği ve kullanımı D7 ye göre nasıl. Özellikler Veritabanı coomponentlerinde neler var. Firebird bağlantısı ve kullanımı için neler söyleyebilirsiniz. Bu konuda bilgilendirme yapabilirseniz memnun olurum. TŞK.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Delphi XE2 Professional

Mesaj gönderen G.Arkas »

Ben Delphi XE kullanıyorum arada büyük bir fark yok (XE 2 ile) ama delphi 7 ile arada çok fark var tabii. En önemlisi de Tip dönüşümleri. "Pchar , AnsiChar ve AnsiString" dönüşümleri gerekiyor. Delphi 7 den derlediğiniz uygulamayı 2010 sonrası versiyonlara adapte etmek için biraz uğraşmanız gerekiyor. En önemli farklardan birisi de dosya boyutları. 2010 ve üstü sürümlerde derlenen ".exe" boyutu bir hayli fazla. Firebird bağlantısı için IB setlerini kullanabiliyoruz. Bir değişiklik yok. Socket programlamada ve özellikle Winsock kullandığınızda String tipleri dönüştürme işlemi uygulamanız gerekiyor.

Bunların dışında görsel açıdan ve çalışma sahası açıdan ben oldukça memnunum. Ama yine söylüyorum 2010 öncesi sürümleri , 2010 sonrası sürümlere entegre etmek biraz can sıkıcı oluyor.

Ek olarak Delphi XE 2 de Apple IPHone ve Android tabanlı mobil yazılım geliştirilebiliyor. + 64 Bit desteği veriyor.
İyi çalışmalar.
Resim
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

İlginiz için teşekkür ediyorum, nette birhayli aradım ama bulamadım Delphi XE2 Professional deneme sürümünü
indirebileceğim bir link yok, üst sürüm(Architect) var. Prof. trial sürümünü indirebileceğim bir link yok mu acaba.
Bir de elimizdeki D7 için olan componentleri rahatlıkla bu sürümlerde yükleyebiliyor muyuz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Maalesef Delphi XE sürümlerinin component desteği şu an için oldukça sınırlı. Ama hızla gelişiyor. Buradan temin edebilirsiniz ancak Profesyonel sürüm olduğuna emin değilim.

http://altd.embarcadero.com/download/ra ... win_dl.iso
Resim