Üye listesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Laz61
Üye

Üye listesi

Mesaj gönderen Laz61 »

slm.aleyküm

Listbox, stringgrid, drawgrid valuelist olmadan memoda veya richeditte bir üye listesi yapmak istiyorum.
Problem, isimler ayni uzunlukta olmadigindan ödenen-ödenmeyen aidatlarin altalta ayni hizaya gelmemesi.
Yani edit kutularindan memo-ricedite atayacagim üye aidatlarinin ocak-kasim ayina kadar altalta ayni hizada olmasi gerekir. Tipki stringridde oldugu gibi.
Bosluk misareti olmadan, Richedit-memonun istenilen pozisyonuna yazdirilabilirmi.

Tsk ederim.
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Üye listesi

Mesaj gönderen mkysoft »

Bildiğim kadarıyla memo'da tab sekmesi yok. yazdığınız ismin memo üzerinde ne kadar pixel uzunlukta olduğunu belirlemenize yarayan fonksiyonlar olacaktı. bende bir aralar böyle birşey aramış ve bulmuştum. ama şuan detayını hiç hatırlamıyorum. yazdığınız metnin uzunluğunu bilirseniz arkasına ne kadar boşluk ekleyeceğinizi hesaplayabilirsiniz. yinede rakamlar tam olarak alt alt denk gelmeyecektir.
secgin
Üye

Mesaj gönderen secgin »

yapmak istediğin işi yapabiliecek asıl nesnleri kullanmak yerine memo ve richedit nesnesi kullanmak istemeni anlamadım. Boşluk karakteri olmadan yapmak istediğini belitmişsin ama yinede söylemeden geçemedim. Font tiplerinde çoğunlukla karakter genişlikleri aynı olmaz bu yüzden alt alta getirmek için verilerin karakter sayısını alıp geriye kalan uzunluk kadar boşluk atsanda veriler alt alta gelmez fakat "konsol" fontu olan bir font kullanırsan her karekterin genişliği aynı olacaktır bu şekilde boşuk atarsan veriler alt alta gelecektir.

İyi çalışmalar.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

rakamlar hep altta gelsin istersen courier new fontunu kullanacaksın. bir çok erde yazmaz ama kesin yöntemdir . metinde varsa mecburen boşluk kullancaksın
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Laz61
Üye

Mesaj gönderen Laz61 »

slm. aleyküm

ilgi, alaka icin tsk ederim. stringGridsiz olmuyor. Gridlen cözdüm gibi

tsk. ederim
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.