Cxscheduler nesnesi satır iconları...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Cxscheduler nesnesi satır iconları...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar kolay gelsinnnn;

Cxscheduler companenti kullanarak bir ajanda programı oluşturdum fakat ufak bir sorunum var programın message (notlar) bölümü olarak oluşturduğu kutuya bir bilgi girildiği takdirde ajanda ekranında başlık satırının yanında bir not simgesi oluşturuyo otomatik olarak ama ben bunu bir türlü oluşturmayı beceremedim acaba nerde eksik bir şeyler yapıyorum...
Konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...

Saygılarımla....
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
emin_as
Üye
İletişim:

Re: Cxscheduler nesnesi satır iconları...

Mesaj gönderen emin_as »

Forma bir imagelist koyman gerekiyor, cximagelist veya normal imagelist. İkonları bu imagelist e ekliyorsun.

CxScheduler in eventimages i olarak ekledigin bu imagelist i göstermelisin.

Daha sonra cxSchedulerin OninitEventImages eventine aşagıdaki gibi bir kod ekliyorsun.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.cxSchedulerInitEventImages(Sender: TcxCustomScheduler;
  AEvent: TcxSchedulerControlEvent; AImages: TcxSchedulerEventImages);
begin
   Aimages.Add(15); // eventimages deki 15 nolu image i ekle
end;
Aimages nesnesine istediğin kadar ekleme yapabilirsin, bir tane ekleme zorunlulugu yok. AEvent event e ilişkin genel bilgileri tutuyor, event in özelliklerini kontrol edip, gerekli image leri ekleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam istediğim aynen sizin dediğiniz gibi çok tşk ederim bilginiz için çok saolun...

Ufak bir şey daha sormak istiyorum bu konu ile ilgili olarak, Bunu yaptığım zaman o gündeki tüm event'lara ekliyor icon'u ama ben güm içindeki sadece not yazıldıysa bu icon'u göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz acaba...

Bir kaç deneme girişimim oldu ama sonuca varamadım... Şimdiden tşk ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

AEvent gösterilmek istenen eventin bilgileridir, buradaki alanları sorgulayarak ne eklemek istediğine karar verebilirsin.

Kod: Tümünü seç

// not un message da tutuldugunu varsayalım
if AEvent.Message<>'' then Aimages.Add(5);
// not icin bilgi diye özel bir alan belirlediysen
if not VarIsNull(AEvent.GetCustomFieldValueByName('BILGI')) then Aimages.Add(5);
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Aynen hocam dediğiniz gibi çok tşk ederim allah razı olsun...

Kolay gelsin, İyi çalışmalar dilerim...