S.A.
Satış penceresinde barkod okuyucudan okutulma sırasına göre listeleme olmasını istiyorum. Şu anda barkod cihazından okuttuğum ürünler, okutulma sırasına göre değil de, okutulma sırası ne olursa olsun ürünün barkod numarasına göre yukarıdan aşağıya sıralanmakta...Ben ise okutulma sırasına göre sıralanmasını istiyorum. Yani ilk okuttuğum en üstte, son okuttuğum en sonda olacak şekilde..
Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler...
DBGrid Sıralama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: DBGrid Sıralama
Barkodları biriktirdiğiniz dataset barkoda göre indexlenmiştir o yüzden sıralıyordur. dataset üstündeki tüm indexleri deaktif edin o zaman dediğiniz gibi en son okunan barkodu en alt sıraya alır
S.A.
Sn. Varyemez; dediğinizi yaptığımda 'Table1: No index currently acvtive' uyarısı alıyorum...
Bunun başka bir yolu var mıdır acaba?
Sn. Varyemez; dediğinizi yaptığımda 'Table1: No index currently acvtive' uyarısı alıyorum...
Bunun başka bir yolu var mıdır acaba?
DAtaset olarak ne kullandığını belirtmemişsin. Direkt veritabanı tablosunu mu kullanıyorsun , oradan bir query çekip onun üstüne mi , yoksa striinggrid üstünde mi çalışıyorsun belli değil. şöyle yap bu tür işleri:
bir clientdataset (ve tabii onun datasource u) al. onun üstüne istediğin fieldleri oluştur. barkodları okutunca buna append etsin. diğer yerde de sorduğun miktar*fiyat hesaplamasını da burada yaptırabilirsin. oncalc eventi vardır . oraya yazarsn.
bilgilerin girişi bitince de (ürün girme işi yani) bu dataseti asıl veritabanındaki tablona atıp güncellersin
bir clientdataset (ve tabii onun datasource u) al. onun üstüne istediğin fieldleri oluştur. barkodları okutunca buna append etsin. diğer yerde de sorduğun miktar*fiyat hesaplamasını da burada yaptırabilirsin. oncalc eventi vardır . oraya yazarsn.
bilgilerin girişi bitince de (ürün girme işi yani) bu dataseti asıl veritabanındaki tablona atıp güncellersin
Paradox veri tabanı ve table'lar kullanarak ilerliyorum. Query ve stringrid kullanmıyorum, nasıl kullanacağımı da bilmiyorum, daha önceden kullanmadım.