Merhabalar;
Tavsiyeler doğrultusunda free report 242-1 full versiyonu indirdim fakat delphi içine koyamıyorum içindede setup yok nasıl kurabilirim
teşekkür ve saygılarla
iyi çalışmalar
Free Report' tun Delphi 7 ye kurulması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
free report hiç kurmadım ama sanırım içinde dcu dosyalarının oldugu dizini
delphide tools menüsünden evironment options seçeneğinden kibrary i seçiniz oradan library path kısmından ; dcu dosyalarının bulundugu dizini library path e ekleyin daha sonrada ; delphi versiyonunuz ile ilgili dpk dosyasına çift tıklayın delphi ekranında küçük bir ekran açılıcaktır. orada ilk önce compile daha sonra install butonlarına tıklarsanız bileşeniniz kurulacaktır...
dediğim gibi daha önce hiç kurmadım... mail atarsanız bana bileşeni. seve seve kendime kurar sizede burada daha detaylı bilgi verebilirim...
Kolay Gelsin
delphide tools menüsünden evironment options seçeneğinden kibrary i seçiniz oradan library path kısmından ; dcu dosyalarının bulundugu dizini library path e ekleyin daha sonrada ; delphi versiyonunuz ile ilgili dpk dosyasına çift tıklayın delphi ekranında küçük bir ekran açılıcaktır. orada ilk önce compile daha sonra install butonlarına tıklarsanız bileşeniniz kurulacaktır...
dediğim gibi daha önce hiç kurmadım... mail atarsanız bana bileşeni. seve seve kendime kurar sizede burada daha detaylı bilgi verebilirim...
Kolay Gelsin
Abi naptımsa olmuyor. Pes etmeyeceğim bazen bu işin adamı diğilmiyim diyorum meslek olarak diğilim ama çalıştığım yerde faydalı olacağını inandığım için öğrenmek istiyorum. ve yola devam library path yazan yere dediğin gibi free reportun source sunu yerleştiriyorum. tüm dosyaları sourceye koyduktan sonra yinede aynı hatayı veriyor. IBEEXPRESS denen dosya compile diyeceğim yerde görünüyor fakat not found diyor. diğer dsgnIntf.dcu diye bir dosya yok onu bulamıyor. Library de sadece library path kısmına dosyayı uyguluyorum diğer kutucuklara elimi sürmüyorum dimi?
hocam ben inceledim de bir şeyi gözden kaçırmışım... component içinde , en son 6 ya kadar olan package dosyaları mevcut. dikkat etti iseniz dpk dosyaları 6 da bitiyor. sizinde delphi versiyonunuz delphi 7 oldugu için veriyordur sanırım. diger yaptıgınız tüm şeyler doğru. kolay gelsin...
delphi 6 component ini delphi 7 ye nasıl kurulur ? kurulurmu ? hiç başıma gelmediğinden bir şey diyemiyeceğim. kolay gelsin....
delphi 6 component ini delphi 7 ye nasıl kurulur ? kurulurmu ? hiç başıma gelmediğinden bir şey diyemiyeceğim. kolay gelsin....