Windows Service Application Değişken-Register Kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
koray55
Üye

Windows Service Application Değişken-Register Kullanımı

Mesaj gönderen koray55 »

Merhaba,
Delphi 2007 ile windows service uygulaması geliştiriyorum. Bu windows service üzerine yaptığım ilk uygulama.
Benim karşılaştığım sorun değişken kullanımı ile ilgili.
Uygulama çalıştığında ServiceCreate olayında register dan okunarak veritabanı ayarlarını okuyarak bir değişkene aktarıyorum. Burada herhangi bir sorun yok.
Fakat ServiceStart olayında registerden değerleri okuyamıyorum.
Windows service uygulamalarında register ve değişken kullanımda farklılık mı var?
Yardımcı olabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Windows Service Application Değişken-Register Kullanımı

Mesaj gönderen SimaWB »

Ben ServiceStart içerisinde TRegistry kullanarak sorunsuz okuma/yazma yapabiliyorum. Daha detaylı bilgi verebilir misiniz lütfen?
Bu arada; ben HKEY_LOCAL_MACHINE içinde işlem yapıyorum. Belki kullanıcı yetkileri vs. ile alakalı olabilir.
There's no place like 127.0.0.1
koray55
Üye

Mesaj gönderen koray55 »

SimaWB yazdı:Ben ServiceStart içerisinde TRegistry kullanarak sorunsuz okuma/yazma yapabiliyorum. Daha detaylı bilgi verebilir misiniz lütfen?
Bu arada; ben HKEY_LOCAL_MACHINE içinde işlem yapıyorum. Belki kullanıcı yetkileri vs. ile alakalı olabilir.
Merhaba,
Register ayarlarını HKEY_CURRENT_USER altına kaydettim. Buradan veritabanı bağlantı ayarlarını okuyorum. ServiceCreate olayında sorunsuz register ayarlarını okuyorum ve bunu tanımladığım değişlenlere aktarıyorum.
ServiceStart olayında HKEY_CURRENT_USER altındaki değerlere ulaşamıyorum.
Yaptığım çalışmayı ekte görebilirsiniz. Register değerleri dosyanın içerisinde mevcut.
Dosya ekleri
Delphi Service Test.rar
(56.24 KiB) 130 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Servis uygulaması yazıyorsanız ve bilgilerinizi saklamak için registry'i kullanacaksanız HKEY_LOCAL_MACHINE'i kullanmalısınız. Servis uygulaması kullanıcı olarak mevcut oturum açılmış kullanıcının hesabını değil SYSTEM hesabını kullanacağı için HKEY_CURRENT_USER'a erişmekte sorun yaşamanız normal. Yine de orayı kullanmak zorundayım derseniz sanırım burada anlatılmış nasıl erişebileceğiniz.
There's no place like 127.0.0.1
koray55
Üye

Mesaj gönderen koray55 »

SimaWB yazdı:Servis uygulaması yazıyorsanız ve bilgilerinizi saklamak için registry'i kullanacaksanız HKEY_LOCAL_MACHINE'i kullanmalısınız. Servis uygulaması kullanıcı olarak mevcut oturum açılmış kullanıcının hesabını değil SYSTEM hesabını kullanacağı için HKEY_CURRENT_USER'a erişmekte sorun yaşamanız normal. Yine de orayı kullanmak zorundayım derseniz sanırım burada anlatılmış nasıl erişebileceğiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Uygulamayı dediğiniz şekilde HKEY_LOCAL_MACHINE kullanacak şekilde güncelledim. Sorunum çözüldü.
Tekrar teşekkür ederim.