Webten lisanslama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Webten lisanslama

Mesaj gönderen SimaWB »

Merhabalar;
Programımın webten lisans sorgulayıp çalışmasını istiyorum. Bu konuda sizlerin tavsiyelerini almak istedim.
Program açılışta belirli bir web sayfasına sorgu gönderip, gelen veriye göre çalışacak yada uyarı mesajı çıkarıp kapanacak.
Böyle bir lisanslamayı güvenli hale getirmek için tavsiyeleriniz nelerdir? Yada kesinlikle güvenli olmaz mı?
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Webten lisanslama

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Biz firma olarak bahsettiğiniz şekilde bir yapı kullanıyoruz bünyemizdeki sunucuda SOAP Web Service uygulaması var, yazılımlar açılırken gelip sabit ip + donanım ID ile lisans kontrolü yapıyorlar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

vkamadan yazdı:Merhaba ,
Biz firma olarak bahsettiğiniz şekilde bir yapı kullanıyoruz bünyemizdeki sunucuda SOAP Web Service uygulaması var, yazılımlar açılırken gelip sabit ip + donanım ID ile lisans kontrolü yapıyorlar.
aslında ben de bu tğr birşey yapmak istiyorum ama aklıma takılan hep şu oluyor.Sunucuda sıkıntı olduğu zaman ne olucak.Programı çalıştıramayacklarmı?
Bu tğr durumlarda ne yapıyosunuz mesela.Paylaşırsanız sevinirim...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Aslında bu işlemi biz belli dönemlerde yapıyoruz,
şöyle ki ;

Müşterimizde ana bilgisayar tayin ettiğimiz sistem üzerinde bir Lisanslama Windows Hizmet programı arka planda çalışıyor, duruma göre haftada 1 , günde bir yada ayda bir kez bu hizmet arka planda sunucumuza gelip lisans kontrolü yapıyor, bağlantı olmadığı zaman daha sonra tekrar deniyor tabi bunun bir zaman aşımı var örn: 1 hafta hiç bağlanamazsa sistem duruyor, aslında yerel bir lisanslama var her program açılırken yerel sunucudaki lisansı alıyor, sunucu lisasn programıda belli periyodlarda yeniliyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

@vkamadan sizden zaten lisans almış kişiler için neden böyle bir yönteme başvurdunuz pek anlamış değilim. Peki bunca önleme rağmen programınız kırıldığında ne olacak ? Müşterinizin sizin sunucularınızdan devamlı almak zorunda olduğu veriler yok ise bunca emek boşa çıkar. Birde 1 hafta hiç bağlanmazsa sistem duruyor demişsiniz. Müşteri tatile gitti geldi. Şu programı bi çalıştırayım dedi, çalışmadı. Bundan sonraki prosedürünüz nedir ? Müşterinin uğramış olduğu vakit kaybı için veya zararda olabilir ne yapıyorsunuz firma olarak. Neyse ben çalışma yönteminizi yanlış anlamış olabilirim... ama lisans kontrol işini ciddiye aldığınız belli oluyor :)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@Battosai,
hitap ettiğimiz sektör gereği sürekli güncelleme yayınlıyoruz ve kullanıcılarımız bizden sürekli destek alıyorlar, yani müşterilerimizle olan bağımız firmaları açık olduğu sürece organik olarak devam ediyor, hitap ettiğimiz sektör sürekli internete bağımlı bir sektör verdiğiniz örnek seneryolar gerçekleştiğinde sadece bizim yazılımın durmasından önce kişinin asli işinin durması ön plana çıktığından gözardı edebileceğimiz bir durum,her aşamada lisans ve beraberinde destek sözleşmesi kontrolünü elektronik olarak yapıyoruz , geçtiğimiz dönemlerde portföy çalma vb gibi art niyet durumlarla karşılaştık elimizden geldiğince engellemek adına farklı mantıklarda kontroller koyduk.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

vkamadan yazdı:Merhaba ,
Cevabınız için teşekkürler Volkan Bey.
Gönderilen/Alınan verileri şifreleme ihtiyacı duymadınız mı? Böyle birşeye gerek yok mu sizce?
Bu yöntemde benim en çok çekindiğim nokta; ethernet kartı sniff edilerek kolaylıkla alınan/verilen veriler gözükür. Bu konuda neler yapılabilir?
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Özel bir şifreleme kullanmadık fakat , WSDL i import eden farklı yazılım ortamlarından rahatça kullanılamaması için, SOAP server dan çıkan Response XML i çıkışta sıkıştırıyoruz, client uygulamadan Girişte açarak yorumluyor HTTPRIO un AfterExecute ve BeforeExecute oalylarında bu işi yapabiliyorsunuz doılayısıyla etherneti dinleyen yazılımlar text olarak birşey göremiyorlar, ama stream i alıp sıkışmış bu diyip bir şekilde arşivi açarak içeriğe ulaşabilirler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Ben bu tarz bir işlem için c# da web servis yazmıştım. Program açılırken bazı parametreler gönderiyorum hdd cpu id gibi onları şifreleyip servis de orada kontrol edilip geri dönüşü şifreli olarak sağlanıyordu. Servis public bile olsa doğru algoritma ile göndermedikten sonra bir sorun teşkil etmiyordu. Eğer kodlarla ilgili detay lazım olursa özelden bazı örnekler gönderebilirim, malum ticari uygulamaları.

Happy Coding
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

orhancc yazdı:Ben bu tarz bir işlem için c# da web servis yazmıştım. Program açılırken bazı parametreler gönderiyorum hdd cpu id gibi onları şifreleyip servis de orada kontrol edilip geri dönüşü şifreli olarak sağlanıyordu. Servis public bile olsa doğru algoritma ile göndermedikten sonra bir sorun teşkil etmiyordu. Eğer kodlarla ilgili detay lazım olursa özelden bazı örnekler gönderebilirim, malum ticari uygulamaları.

Happy Coding
Çok teşekkürler. Şimdilik koda ihtiyaç yok ama olursa sizden rica ederim. PHP ile halletmeye çalışacağım.
İlgilenen herkese teşekkürler...