Arkadaşlar merhaba;
Bu platforma katkısı olan herkese teşekkür ederim öncelikle.Aranıza yeni katıldım.
Delphi konusunda çok yeniyim yaklaşık 3 haftadır delphi ile küçük bir program üzerinde çalışıyorum.Epeydir sitenizi takip ediyorum.Aslında bu soracağım şeyi size sormadan forumda bulmayı denedim ama tam olarak istediğim şeyi bulamadım.
Delphi 7 kullanıyorum.
adoquery ile mysql 4.0 database e bağlandım.orada sorun yok.BDE ile bağlanacaktım ama BDE de database e bağlanırken kullandığım password u programın içine kaydedemedim.Sanırım mysql 4.0 ın azizliği.Login prompt gibi bir şey yok BDE de.
ADOQuery ile yaptığım sorguda gelen Ust_id isimli değeri
ADODataset içerisinde kullanmam gerekiyor.Kullanmasamda programım şu an çalışıyor.Ama Adoquery deki Ust_id yi ADODataset içerisindeki sorguda kullanabilirsem ADODataset sorgum çok daha hızlanacak.Şu an çok hantal.ADODataset te sorguyu cmdText ile yazıyorum.
ADODataset ve ADOQuery 2 dbgrid nesnesi ile çalışıyor onuda belirteyim.
ADODataset niye kullanıyorsun derseniz eğer, ADODataset te MasterField özelliği var.ADODataset te datasource olarak ADOQuery yi kullandım.Masterfield olarak da ADOQuery deki alanla eşledim.Böylece ADODataset te ADOQuery deki ilişkili kayıtları alıyorum.
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ADODataSet1.Parameters.ParamByName('U1').Value:=ADOQuery1ust_id;
end;
gibi birşey yapmaya çalışıyorum.ama bu şekilde yazarsam kod hata veriyor.
Daha önce hiç parametreli sorgu kullanmadım.
Bu konuda parametre ile çözüm bulabilirmiyiz? Parametreleri böyle bir sorgudan diğerine kullanabilirmiyiz?
Kullanabilirsek bunun örneğini verebilirseniz çok sevinirim.
Selamlar.
Adoquery nin parametreyi adodataset ile kullanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Adoquery nin parametreyi adodataset ile kullanmak
Acemilik işte
ADODataSet1.Parameters.ParamByName('U1').Value:=ADOQuery1ust_id.value;
şeklinde yazmam gerekiyormuş.

ADODataSet1.Parameters.ParamByName('U1').Value:=ADOQuery1ust_id.value;
şeklinde yazmam gerekiyormuş.