Arkadaşlar şöyle bir sorunum var.
Programımda MR Merkezinin raporları dbde tutuluyor ve gerektiği zaman çağrılıp değişiklikler yapılıp tekrar kayıt ediliyor.
Benim bunu yaparken kullandığım yöntem ise şu.
Programımda DBRichEdit içine Wordden taslak kopyalanıyor.Kullanıcı bazı yerleri değiştiriyor.Ve kaydediyor.
Bu DBRichedit ise blob bir alana bağlı.(Veritabanı Firebird.)
Şimdi normal word dosyalarında sorun yok.Ancak eksantrik durumlar var.Mesela bazı word dosyalarının içine exel tablosu gömmüşler.
Wordün üzerinde bir resim gibi duruyor.Ancak üzerine çift tıklandığında excel menü ve fonksiyonları geliyor girilen verilere göre hesaplamalar falan yaptırtıyor.Sonra başka bir yere tıklayınca gene pasife dönüyor aldığı ve hesapladığı değerlerle birlikte.Yani resim gibi duruyor.İşte bu tür word dosyalarında CTRL A yani tümünü seç kolyala deseniz bile diğer yazıları alıp programımdaki DBRich edite kopyalıyor ancak bu exantrik öğeleri kopyalamıyor.
Sonra TwwDbRichEditMSWord diye bir component buldum deneme yaptım işimi görürse lisansını da alacağım.Ancak bunun üzerine de aynı worddeki dizaynı ile beraber topku kopyalama yapmıyor.Yazıları kopyalıyor ancak bahsettiğim öğeler kalıyor.Sonra bu öğeleri tk tek kopyalıyorsunuz ve bu nesneye yapıştırıyorsunuz bu sfer alıyor ancak bu sefer de dizayn sorunu çıkıyor .Alt satıa koyalıyor.Satır ayarları bozuluyor.Yani wordden toplu kopyalama yapmıyor.
Şimdi bu durumu nasıl çözebiliriz.
Mesela XComponent.LoadFromFile('Deneme.doc') diyebileceğimiz bir XComponent biliyormusunuz?
Bu DBRich editlerle olmayacağına kanaat getirdim.Çünkü exel,resim v.s. ileri düzey word yeteneklerini desteklemediğii aşikar.
Ama bunu TwwDbRichEditMSWord ile de yapılmayışına şaşırdım.Bu arada XComponent.LoadFromFile('Deneme.doc') yöntemi bu TwwDbRichEditMSWord componentinde çalışmıyor.Yani içine alamıyor.
Örnek word dosyası indirme linki
http://netload.in/dateip1cXyEwok9.htm
İki durum var.Bunu yapacak bir XCopmponent olmalı.Ya da bunu yapacak başka bir yöntem olmalı.Arkadaşlar yardımlarınzı bekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Word sayfasını tüm biçimsel öğeleriye dbye atmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Word sayfasını tüm biçimsel öğeleriye dbye atmak
En son NewMember tarafından 07 Nis 2012 07:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Word sayfasını tüm biçimsel öğeleriye dbye atmak
trichedit işinizi görürmü? demo,trial vs. indirme şansınızda var. www.trichedit.com
Maalesef hocam o komponent de desteklemiyor.
Ben buraya örnek word dosyasını atıyorum.Ne demek istediğime belki faydası olur.Rich editi aşan özellikler var
İndirme linki:
Ben buraya örnek word dosyasını atıyorum.Ne demek istediğime belki faydası olur.Rich editi aşan özellikler var
İndirme linki:
word dosyayı zipleyip ondan sonra blob alana kaydedin.