cxgrid de , birden fazla birbirine bağlı lookupcombobox
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid de , birden fazla birbirine bağlı lookupcombobox
cxgrid de
birden fazla lookupcombobox kullanmak istiyorum.
1.lookupcomboboxda : sipariş noyu seçeceğim.
2.lookupcomboboxa : 1. lookupcombobox da seçtiğim sipariş numarasına ait renk adlarının gelmesini istiyorum.
1.lookupcombobox da seçtiğim sipariş numarasını , değişkene aktaramadım..ilk sipariş numaarsını aktarıyor, seçtiğim sipariş numarasını aktaramadım.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
birden fazla lookupcombobox kullanmak istiyorum.
1.lookupcomboboxda : sipariş noyu seçeceğim.
2.lookupcomboboxa : 1. lookupcombobox da seçtiğim sipariş numarasına ait renk adlarının gelmesini istiyorum.
1.lookupcombobox da seçtiğim sipariş numarasını , değişkene aktaramadım..ilk sipariş numaarsını aktarıyor, seçtiğim sipariş numarasını aktaramadım.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
Re: cxgrid de , birden fazla birbirine bağlı lookupcombobox
1. yi yapıyorsa 2.yi yapmaması için bir sebep yok. biraz daha detaylı bilgi verirmisin. Databinding/Fieldname alanına bağlı bulunduğu değişken adını yazdıysan ve properties deki KeyfieldNames alanının türünde bir problem yoksa problem olmaması lazım.
Aslında sorun şu..
1.lookupcombobox alalnına sipariş numaralarını yazıyor.
combobox açılıyor. açılan comboboxdan seçtiğim sipariş numarasını bir değişkene aktaramıyorum.
aktarmak için şunu kullanıyorum.
örneğin A1 siaprişini daha önce seçtim kaydettim.. VAzgeçtim A1 i A2 yapıyorum oda okey..
Ama aşağıdaki kıısm devreye giriyor, sipariş numarası olarak A1 geliyor..A2 yi değişkene aktaramıyorum.
Yani comboboz içine getiriken sorun yok, comboboxdan okurken okuyamıyorum, eski değeri okuyorum.
procedure Tesayimkumasbornoz.cxGrid1DBTableView1siparisnoPropertiesInitPopup(
Sender: TObject);
begin
wsipno:=(cxGrid1DBTableView1.ViewData.Rows[cxGrid1DBTableView1.DataController.GetSelectedRowIndex(0)].Values[4]);
showmessage(wsipno);
end;
1.lookupcombobox alalnına sipariş numaralarını yazıyor.
combobox açılıyor. açılan comboboxdan seçtiğim sipariş numarasını bir değişkene aktaramıyorum.
aktarmak için şunu kullanıyorum.
örneğin A1 siaprişini daha önce seçtim kaydettim.. VAzgeçtim A1 i A2 yapıyorum oda okey..
Ama aşağıdaki kıısm devreye giriyor, sipariş numarası olarak A1 geliyor..A2 yi değişkene aktaramıyorum.
Yani comboboz içine getiriken sorun yok, comboboxdan okurken okuyamıyorum, eski değeri okuyorum.
procedure Tesayimkumasbornoz.cxGrid1DBTableView1siparisnoPropertiesInitPopup(
Sender: TObject);
begin
wsipno:=(cxGrid1DBTableView1.ViewData.Rows[cxGrid1DBTableView1.DataController.GetSelectedRowIndex(0)].Values[4]);
showmessage(wsipno);
end;
cxgrid Tablo veya Querye bağlı ise cxgridden neden alıyorsun. Tablo/Query değişkenini neden kullanmıyorsun?
wsipno:=Query.FieldValues['SIPARISNO'];
wsipno:=Query.FieldValues['SIPARISNO'];
Siizn dediğiniz gibi yaptım.
Ama gene aynı sorun devam ediyor.
Sorun şu, cxgridde, lookupcombobox açılıyor, bir sipariş numarası seçiyorum, seçtiğim yeni numarayı göremiyorum, bir önceki sipariş numarası geliyor.
Yani ben lookupcombobox içindeki değişkeni nasıl alacağımı bilmiyorum,
cxGrid1DBTableView1siparisno
bu alan lookupcombobox olarak tanımladım.
cxGrid1DBTableView1siparisno.lookupcombobox diyerekmi yeni seçtiğim sipariş numarasını almalıyım..
Ama gene aynı sorun devam ediyor.
Sorun şu, cxgridde, lookupcombobox açılıyor, bir sipariş numarası seçiyorum, seçtiğim yeni numarayı göremiyorum, bir önceki sipariş numarası geliyor.
Yani ben lookupcombobox içindeki değişkeni nasıl alacağımı bilmiyorum,
bu alan lookupcombobox olarak tanımladım.
cxGrid1DBTableView1siparisno.lookupcombobox diyerekmi yeni seçtiğim sipariş numarasını almalıyım..
hangi event da,
siparişno alalnındaki lookupcombobox alalnında seçtiğim siparişno yu değişkene aktarabilirim..
hangi event da,
siparişno alalnındaki lookupcombobox alalnında seçtiğim siparişno yu değişkene aktarabilirim..
cxgrid veya db grid içersinde lookupc... hiç kullanmadım ama dışarıda dblookup... kullanırken;
dblookupcombobox1.keyvalue değeri içerisine aldığı değeri verir. bi deneyin isterseniz.
dblookupcombobox1.keyvalue değeri içerisine aldığı değeri verir. bi deneyin isterseniz.
Eğer bağlantıları doğru yaptıysan herhangi bir yerde atama yapmana gerek yok. tablolar açıksa kendisi direk yazar. eğer ID kullanmıyorsan ID yerlerine direk sipariş numarasını yazmalısın.

Merhabalar ,
Eğer 1. ve 2.lookup ları datasetler üzerinden doğrudan master-detail bağlantısı yaptıysanız , ilk lookup ta seçilen kaydın datasetin üzerinde konumlanması için ilgili lookup ın özellikleri içinde yer alan "GridMode" özelliğinin TRUE olması gerekir.
İyi çalışmalar.
Eğer 1. ve 2.lookup ları datasetler üzerinden doğrudan master-detail bağlantısı yaptıysanız , ilk lookup ta seçilen kaydın datasetin üzerinde konumlanması için ilgili lookup ın özellikleri içinde yer alan "GridMode" özelliğinin TRUE olması gerekir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr