s.a. arkadaşlar
2 mağazada aynı programı kullanıyoruz.program interbase veri tabanını kullanıyor.programın dataları 1.mağazadaki serverda. 2.mağazadan programı uzak masaüstünden kullanıyoruz. programın çalışmasında hiçbir sorunumuz yok. sadece müşterilere sms gönderirken "access violation at address 0A0B3F39. Write of address 0A0B3F39" hatası veriyor. serverin olduğu mağazadaki yerel bilgisayarlarda bu hatayı vermiyor. sms göndermek için SmsPackage.bpl adlı dosyayı kullanıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
uzak masaüstünden sms gönderilmiyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: uzak masaüstünden sms gönderilmiyor
Merhaba,
access violation'ın mantığını bilirseniz çözüme katkısı olur. Bu hatayı olmayan bir nesneye ulaşmaya çalıştığınızda alırsınız. Mesela henüz create edilmemiş bir form, 10 öğeli dizinin 11. öğesi gibi.
2. bir yol, koda bir takım işarteler koyun. mesela blokların arasında ekrana mesaj verin. filanca bloğu geçti, falanca bloğu işledi gibi. Böylece hangi bloktan sonra hata olduğunu bulma imkanınız olur. Biraz ilkel bir yol ama arada işe yarar.
Kolay gelsin.
yani uzak masaüstü ile delphi yi açıp adım adım derleyin bakın bakalım hatayı nerde veriyor.
access violation'ın mantığını bilirseniz çözüme katkısı olur. Bu hatayı olmayan bir nesneye ulaşmaya çalıştığınızda alırsınız. Mesela henüz create edilmemiş bir form, 10 öğeli dizinin 11. öğesi gibi.
2. bir yol, koda bir takım işarteler koyun. mesela blokların arasında ekrana mesaj verin. filanca bloğu geçti, falanca bloğu işledi gibi. Böylece hangi bloktan sonra hata olduğunu bulma imkanınız olur. Biraz ilkel bir yol ama arada işe yarar.
Kolay gelsin.
yani uzak masaüstü ile delphi yi açıp adım adım derleyin bakın bakalım hatayı nerde veriyor.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
There's no place like 127.0.0.1
uzak masaüstüne delphi kurarak denicem.ama anlamadığım yerel bağlananların sorunsuz kullandığı özelliği uzak masaüstünden niye kullanamıyorum acaba?
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
mstsc /console seklinde bir dener misiniz ?
üstad bu kez verdiği hatanın kodu değişti. 09706A19 hatası veriyor.sadettinpolat yazdı:mstsc /console seklinde bir dener misiniz ?