datasource string

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
droxee
Üye

datasource string

Mesaj gönderen droxee »

s.a.
arkadaşlar formumda kullandığım listboxtaki veriyi aynı formdaki dbgridin datasource ine yazmam lazım
RzDBGrid1.DataSource:='DataModule_.DSource_+(JvDBLookupList1.Value)'; gibi bir kod yazıyorum fakat
Incompatible Types : 'TDataSource' and 'String' hatası alıyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan
yardım bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: datasource string

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Aşağıdaki gibi bir yapıyla bileşen adından arama yaparak bu işlemi yapabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

RzDBGrid1.DataSource:=TDatasource (DataModule_.FindComponent( 'DSource_+(JvDBLookupList1.Value)'));
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
droxee
Üye

Mesaj gönderen droxee »

hocam çok sağol kod işimi gördü birde şöyle bir sıkıntım var yardım edebilirseniz?
kaydet butonu için ('DataModule_.IBTable_+(JvDBLookupList1.Value)'.post); gibi bir
kodum var uygun şekilde kodumu dizemedim çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Ezber olmasın biraz açıklama yapalım ,
FindComponent fonksiyonu, adını String olarak parametre geçtiğiniz nesneyi bularak geriye TComponent olarak döndüren bir fonksiyondur , aradığınız nesnenin tipine cast işlemi uygulayarak dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz ,
son yazdığınız işlemde "DataModule_" isimli datamodule içinde yer alan datasetleri elde etmek istiyorsunuz, ön ekten anladığım kadarıyla bu datasetlerin tipi TIBTable dolayısıyla findcomponent sonucu dönen TComponent i TIBTable ye çevireceğiz, ve sonra Post metodunu çağıracağız.

TIBTable( DataModule_.FindComponent( 'IBTable_'+(JvDBLookupList1.Value) ) ).Post;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
droxee
Üye

Mesaj gönderen droxee »

hocam cok sağolun verdiğiniz koddan öte yazdığınız açıklama çok yardımcı oldu çok teşekkürler :bravo:
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

JvDBLookupList1'in datasource' bağlantısının olduğunu tahmin ederek şu şekilde de kullanabilirsin;

RzDBGrid1.DataSource:= JvDBLookupList1.DataSource;