s.a.
arkadaşlar formumda kullandığım listboxtaki veriyi aynı formdaki dbgridin datasource ine yazmam lazım
RzDBGrid1.DataSource:='DataModule_.DSource_+(JvDBLookupList1.Value)'; gibi bir kod yazıyorum fakat
Incompatible Types : 'TDataSource' and 'String' hatası alıyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan
yardım bekliyorum.
datasource string
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: datasource string
Merhaba ,
Aşağıdaki gibi bir yapıyla bileşen adından arama yaparak bu işlemi yapabilirsiniz.
Aşağıdaki gibi bir yapıyla bileşen adından arama yaparak bu işlemi yapabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
RzDBGrid1.DataSource:=TDatasource (DataModule_.FindComponent( 'DSource_+(JvDBLookupList1.Value)'));
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
hocam çok sağol kod işimi gördü birde şöyle bir sıkıntım var yardım edebilirseniz?
kaydet butonu için ('DataModule_.IBTable_+(JvDBLookupList1.Value)'.post); gibi bir
kodum var uygun şekilde kodumu dizemedim çok teşekkürler.
kaydet butonu için ('DataModule_.IBTable_+(JvDBLookupList1.Value)'.post); gibi bir
kodum var uygun şekilde kodumu dizemedim çok teşekkürler.
Merhaba ,
Ezber olmasın biraz açıklama yapalım ,
FindComponent fonksiyonu, adını String olarak parametre geçtiğiniz nesneyi bularak geriye TComponent olarak döndüren bir fonksiyondur , aradığınız nesnenin tipine cast işlemi uygulayarak dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz ,
son yazdığınız işlemde "DataModule_" isimli datamodule içinde yer alan datasetleri elde etmek istiyorsunuz, ön ekten anladığım kadarıyla bu datasetlerin tipi TIBTable dolayısıyla findcomponent sonucu dönen TComponent i TIBTable ye çevireceğiz, ve sonra Post metodunu çağıracağız.
Ezber olmasın biraz açıklama yapalım ,
FindComponent fonksiyonu, adını String olarak parametre geçtiğiniz nesneyi bularak geriye TComponent olarak döndüren bir fonksiyondur , aradığınız nesnenin tipine cast işlemi uygulayarak dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz ,
son yazdığınız işlemde "DataModule_" isimli datamodule içinde yer alan datasetleri elde etmek istiyorsunuz, ön ekten anladığım kadarıyla bu datasetlerin tipi TIBTable dolayısıyla findcomponent sonucu dönen TComponent i TIBTable ye çevireceğiz, ve sonra Post metodunu çağıracağız.
TIBTable( DataModule_.FindComponent( 'IBTable_'+(JvDBLookupList1.Value) ) ).Post;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
hocam cok sağolun verdiğiniz koddan öte yazdığınız açıklama çok yardımcı oldu çok teşekkürler 

JvDBLookupList1'in datasource' bağlantısının olduğunu tahmin ederek şu şekilde de kullanabilirsin;
RzDBGrid1.DataSource:= JvDBLookupList1.DataSource;