OLE ile işlenen Word Dosyasının Fast Reporttan Export Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

OLE ile işlenen Word Dosyasının Fast Reporttan Export Sorunu

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar sorunum şu.
Bir görüntüleme merkezi otomasyonu yazılımında rapor kalıplarını blob alana(Firebird) gömüp, sonra onu RichEdit componenti içerisinde görüntületip, gerekli düzenlemeler yaptırttıktan sonra kaydediyordum.Ancak zamanla şöyle bir sorun çıktı.Merkezin kullanmış olduğu bazı rapor taslaklarında RichEdit'in altından kalkamayacağı özelliklere haiz olan rapor taslakları çıkmaya başladı.Mesela word dosyasının içine bazı makrolar ile düzenlenmiş nesneler gömmüşler.Ya da word sayfasının içine formülize edilmiş excel tabloları gömmüşler.Tablo word üzerinde resim gibi duruyor.Üzerine çift tıklatınca excel açılıyor ve veriler giriliyor sonra kapatılınca değerler değişmiş bir halde yine resim gibi wordün üzerinde kalıyor.Dolayısıyla bu word dosyasının içeriği benim programımda rich edit içinde işlenemiyor.Word dosyasının bu bölümleri boş kalıyor.
Bende bunun üzerine şöyle birşey yaptım.Bir rich edit componentinin içine word dosyasını ole olarak almasını sağladım.Word sayfası bu rich edit nesnesinin üzerinde aynen görünüyor ancak üzerine yazamıyorsunuz.Resim gibi duruyor.Ancak çift tıklatınca word programı açılıyor ve wordde gerekli değişiklikler yapılıp word programı kapatılınca benim richedit nesnem içindeki de aynen değişiyor ve bu şekilde kaydediliyor.Fast Rapor da da richtext özellikli memoda bu alanı görüntületip raporları print ettirebiliyorum.Buraya kadar sorun gene yok.Ancak bu merkez bu raporları kağıt olarak iş yaptığı merkezlere gönderdiği gibi PDF veya Word olarak da gönderiyor.Bu merkezlerde bu raporlardan bazı yerleri copy paste yapmak istiyorlar kendi iş akışları içinde.Ama sorunda burda işte.Fast Rapor bunu ister pdf ister word isterse de başka bir formatta atınca bu alanı yani raporun ana gövdesini oluşturan açıklama bölümünü OLE den(yukarıda anlattığım gibi resim gibi gördüğü gibi) aldığı için resim gibi atıyor.Yani seçim almıyor.Copy pasteye gelmiyor.

Biraz uzun oldu ama sorunun iyice anlaşılsın diye uzun yazdım.Bu sorunu iki şekilden bir iekilde çözmem gerek.
Ya bu formatlı word sayfalarının işleyebilecek bir rich edit nesnesi bulacağım ve ilk yöntemime döneceğim.
Ya da Fast Reportun bu alanı da resim gibi değil de text olarak export etmesini sağlayacağım.
Ya da ?
Üçüncü seçenek bana pahalıya patlayacak :roll:

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.
Örnek bir rapor dosyası.
2.rar
(17.56 KiB) 71 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Re: OLE ile işlenen Word Dosyasının Fast Reporttan Export So

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar şunu farkettim.Bu sorun OLE akarılan bilgiden kaynaklanmıyor.Fastreportun richwiev nesnesinde görünen tüm bilgiler export edilince işlenemiyor.Yani sorun fast report kaynaklı.Ama hala çözemedim sorunu...