S.A.
Öncelikle programlamanın dışında bir konuya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Bir lisanslama modeli oluşturmak istiyorum fakat bu lisanslama sadece ana makine başına olacak ve Clientlar için herhangi bir lisans ihtiyacı olmayacak.
Kullandığım veritabanı MS SQL Server
Buradaki amaç kişiye verdiğim CD içerisinden çıkan programı kurduğunda
ilk kez kuruluyorsa bunun için bir lisans numarası istemesi ve bu lisans numarasını girmedende sistemin çalışmamasını sağlamak
Kişi Lisans numarasını girdiğinde ise Clientlar için bir daha Lisans istemesin.
Elinde ortak olarak kullanabildiğim tek nokta veritabanı
Öğrenmek istediğim her kurululan SQL serverın özel bir seri numarası varmı?
Varsa bunu nasıl alabilirim?
Daha sonradan bu seri nuamrasını alıp bir web sayfası üzerinden elindeki numarayı girecek
ve bu numaraya karşılığında kendisine bir lisans numarası üreterek bu numarayıda veritabanında turmayı düşünüyorum.
Böyle bir lisanslama modeli iş görürümü yada başka bunu nasıl çözebilirim.
Paylaşımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Lisanslama Modelleri Hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- adelphiforumz
- Üye
Lisanslama Modelleri Hakkında
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Mevlana
Re: Lisanslama Modelleri Hakkında
Bu konuları forumda sık sık konuşuyoruz. Kısaca şunları yazacağım siz gerek googleda gerekse arama yaparak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bilgisayara özgü hdd, işlemci numarası (yeni modellerde) ve network mac adresi mevcut.
Yeni EFI bios anakartlarda lisansla ilgili servisler var.
USB/COM/Paralel üzerinden çalışan dongle türü cihazlar var. En yaygını HASP.
Lisansı çok dert etmeyin programınızı geliştirmeye devam edin. Gerçekten değerliyse zaten size dönüşü olacaktır.
Bilgisayara özgü hdd, işlemci numarası (yeni modellerde) ve network mac adresi mevcut.
Yeni EFI bios anakartlarda lisansla ilgili servisler var.
USB/COM/Paralel üzerinden çalışan dongle türü cihazlar var. En yaygını HASP.
Lisansı çok dert etmeyin programınızı geliştirmeye devam edin. Gerçekten değerliyse zaten size dönüşü olacaktır.
- adelphiforumz
- Üye
Yalnız benim buradaki amacım
Makine başına lisanslama değil genelde tartışılan konular ve bulunan çözümler hep Client başına kullanım sınırlaması üzerine
disk seri numarası, network kartları yada board bilgileri ile
ben ise biraz daha farklı bir yapıda lisanslama yapmak istiyorum
kişi yada kurum paketi bir kez satın alacak ve her kurduğu veri tabanı başına lisans ödeyecek
yani ortada tek bir veri tabanı var ise lisans sadece 1 adet olacak
sonra istediği kadar client makinayı sürekli lisans numarası almadan aynı veri tabanı üzerine bağlıya bilecek
Makine başına lisanslama değil genelde tartışılan konular ve bulunan çözümler hep Client başına kullanım sınırlaması üzerine
disk seri numarası, network kartları yada board bilgileri ile
ben ise biraz daha farklı bir yapıda lisanslama yapmak istiyorum
kişi yada kurum paketi bir kez satın alacak ve her kurduğu veri tabanı başına lisans ödeyecek
yani ortada tek bir veri tabanı var ise lisans sadece 1 adet olacak
sonra istediği kadar client makinayı sürekli lisans numarası almadan aynı veri tabanı üzerine bağlıya bilecek
Mevlana
Mevlana
Benimde sadece ana makinaya kurulum ve şifreleme yapılacak,kullanıcıların sınırı ve lisans ihtiyacı olmayacağı bir lisanslamaya ihtiyacım var. Ben şöyle düşünmüştüm.Indy ile Ana makinada çalışan ayrı bir exe ilk önce lisans kontrolü yapıp (lisans uygun değil vs. herhangi bir mesaj, bilgi vs. vermeyecek bu konuda) port dinlemeye başlayacak. terminallerde dinlenen porta gönderecekleri data alıp vermeler ile doğruladıkları lisansa göre çalışacaklar. ama korkum bu portlar vs. dinlenip bu işlemi aşacak yollar bulunabilirmi.
- adelphiforumz
- Üye
Benim düşüncemde sql server her kurulduğu makine için kendine özgü bir seri numarası yada buna benzer bir ID üretiyorsa
bu id yi alıp bir lisans dosyasına criptolu şekilde yazmak şeklinde oldu
bu dosya program ilk çalıştığında bakacak eğer dosya boş ise lisanslama ekranı gelecek ve buna göre bir lisanslama modülü çalışacak
yok dosya boş değil ise ozamnda sql server üzerinde oluşan id ile aynı ise dosya içerisindeki aynı ise
program çalışmaya devam edecek değil ise lisanslama hatası diyip işlemi kesecek.
Burda benim arayıp bulamadığım şey her kurulan sql serverın kendisine has bir id si olup olmadığı ve varsa bu nasıl elde edilir.
Ben her database için bir Id oluşturduğunu buldum fakat bu database olarak çalışıyor ihtiyaç ise server id si
bu id yi alıp bir lisans dosyasına criptolu şekilde yazmak şeklinde oldu
bu dosya program ilk çalıştığında bakacak eğer dosya boş ise lisanslama ekranı gelecek ve buna göre bir lisanslama modülü çalışacak
yok dosya boş değil ise ozamnda sql server üzerinde oluşan id ile aynı ise dosya içerisindeki aynı ise
program çalışmaya devam edecek değil ise lisanslama hatası diyip işlemi kesecek.
Burda benim arayıp bulamadığım şey her kurulan sql serverın kendisine has bir id si olup olmadığı ve varsa bu nasıl elde edilir.
Ben her database için bir Id oluşturduğunu buldum fakat bu database olarak çalışıyor ihtiyaç ise server id si
Mevlana
Mevlana
İlk kurulumdan sonra serverda çalıştırılacak bir uygulama eğer lisans tablosunda bilgi yoksa o anki hdd no,tarih,saat gibi bilgileri kullanarak bir hash'li veri oluşturabilir ve bunu server id'si olarak kaydedebilir. Bundan sonra bağlanan her client hash'a karşılık gelen lisans numarasını kontrol edebilir.