Arkadaşlar benim durumum biraz karışık nereye konuyu açacağımı bilemedim bende en son buraya açmaya karar verdim.
Ben Delphi'de Zeos bileşenini ve PostgreSQL veri tabanını kullanıyorum. Sorunsuz bir şekilde çalışıyorum okuma yazma vs... işlemeri yapıyorum. Ben bu yazdığım programı başka bir birlisayardan nasıl çalıştırırım.
Örnek internet üzerinden evimdeki bilgisayardan işyerindeki PostgreSQL veritabanına nasıl bağlanırım.
Yazdğım programın xxx.exe dosyası bende, bende dosyayı çalıştırınca program benim iş yerindeki server üzerinden veri alış verişi yapacak.
1 adet elimde ubuntu server var (deneme için kuruldu)
1 adet static ip internet için
iş yerinde local de bir sürü ıvır zıvır bilgisayar var
ve evden bağlantı kurmak istiyorum.
Bu mümkün müdür? Veya ne şekilde bunu mümkün hale getiririz.
Modem üzerinden port forwarding vpn vs...
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Her türlü fikre açığım.
PostgreSQL ve Delphi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
PostgreSQL ve Delphi
PostgreSQL - Delphi - Linux 

- greenegitim
- Üye
Re: PostgreSQL ve Delphi
Routerdan port yönlendir[5432] veri tabanı yolunu bir metin belgesinde tut mesela dbyolu.txt nin içinde 88.147.1.1 vs gibi böyle bağlansın.
Mücadele güzelleştirir!
Dediğinizi deneyeceğim.
Ben zaten bilgileri ProgramadiConf.ini konfigürasyon dosyası oluşturdum oradan okuyorum.
Orada sadece ip adresini değiştirmem (Veri tabanı yönlendirme yapılmış router static ip adresi) ve port forwarding yapmam yeterli olacaktır.
Ben zaten bilgileri ProgramadiConf.ini konfigürasyon dosyası oluşturdum oradan okuyorum.
Orada sadece ip adresini değiştirmem (Veri tabanı yönlendirme yapılmış router static ip adresi) ve port forwarding yapmam yeterli olacaktır.
PostgreSQL - Delphi - Linux 

postgress deneyimim az. Ancak mysqldeki gibi veri tabanındaki kullanıcıların erişim yerini ayarlamanız gerekiyor olabilir.
Modeme port açman yeterli olacaktır. İstediğin yerden doğrudan bağlantı kurabilirsin.