Merhaba,
Yazdığımız birkaç tane programımız var ,içerisinde timer ve threadlar çalışıyor ve bu programları kontrol eden bir servisimiz var şayet program bir nedenden dolayı kapandı ise tekrar çalıştırıyor ancak şimdiki sorun şu misal database bağlantısı gitti geldi program çalışıyor gibi ama kodlar işlemiyor yada herhangi bir nedenden dolayı timer çalışmayı durdurdu.Programımın "not responding" durumunu anlayabilirim ama bilirsiniz uzun döngülerde de program bu duruma düşer ve bu bana belirleyici olamaz.Service'ten sendmessage atabilirim ama servise sendmessage ile dönemem window yok...Programların içerisine kontrol kodu yazmakta işime gelmez çünkü herşey durabilir o kontrol kodu da dahil.
Baya bir araştırma yaptım ama tam olarak ne yapacağım konusunda daha karar veremedim.Daha doğrusu hangisi çözüm olur bulamadım
Yardımlarınızı bekliyorum...
Teşekkkürler
Program çalışıyor gibi...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
Program çalışıyor gibi...
Kod: Tümünü seç
try
try
inc(Bilgi);
except
sabir;
end;
finally
inc(Mutluluk);
end;
Re: Program çalışıyor gibi...
Window olmayan uygulamarda da Windows mesajlarını yakalayabilirsiniz.
http://www.delphidabbler.com/articles?article=1
http://www.delphidabbler.com/articles?article=1
There's no place like 127.0.0.1
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
cevabın ve ilgin için teşekkür ederim
aslına bakarsan en baş fikrim şu idi bütün programlarda bir timer sürekli servise mesaj atacak ayaktayım diye ,ve servicete yazdığım killtask işlemini durduracaktı ama ne yaptıysam servise mesaj atamadım.ha udp yada tcp denemedim onu da söyleyeyim ama udp ve tcp işine girersem çok fazla kod kalabalığı olacak ve kesin çözüm olmayabilir.foruma yazmamın amacı belki daha önce bu işle karşılaşmış ve çözmüş birisi ile fikir alışverişi yapabilmek.
Kolaygelsin ,Teşekkürler
aslına bakarsan en baş fikrim şu idi bütün programlarda bir timer sürekli servise mesaj atacak ayaktayım diye ,ve servicete yazdığım killtask işlemini durduracaktı ama ne yaptıysam servise mesaj atamadım.ha udp yada tcp denemedim onu da söyleyeyim ama udp ve tcp işine girersem çok fazla kod kalabalığı olacak ve kesin çözüm olmayabilir.foruma yazmamın amacı belki daha önce bu işle karşılaşmış ve çözmüş birisi ile fikir alışverişi yapabilmek.
Kolaygelsin ,Teşekkürler
Kod: Tümünü seç
try
try
inc(Bilgi);
except
sabir;
end;
finally
inc(Mutluluk);
end;
Aslında ben bu tarz bir uygulamayı hali hazırda kullandığım için yazdım size cevabı. Windows Service olarak çalışan bir uygulamam var bunun çalışıp çalışmadığının kontrolü için denetleyici program yazdım. Birçok lokasyonda çalışan servis uygulamalarını tekbir denetleyici programla kontrol edebiliyorum. Fakat ben sizin kaçındığınız yöntemi kullanıyorum. Aralarında TCP mesajlaşma var. Bence en iyisi bu şekilde bir çözüm kullanmanız.
There's no place like 127.0.0.1