Arkadaşlar merhaba.
Bir program yazdım. Bu programın arkaplanda sürekli çalışması gerekiyor. Virüs falan değil. Sadece bazı kontrolleri yapıyor. Fakat bunu kullanıcı görmeyecek. Görev yöneticisinde gözükebilir problem değil.
Programı servis olarak çalıştırıyorum fakat 1 dk kadar çalıştıktan sonra windows xp tarafından kapatılıyor. Boş bir program yaptım o da aynı şekilde kapatılıyor.
Bilgisayar açıldığında sürekli arkaplanda çalışan bir program nasıl yazabilirim?
Şimdiden herkese teşekkürler
Programı Arkaplanda Çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Programı Arkaplanda Çalıştırma
dll ile yapabılırsın.
-
- Üye
Tamam arkadaşlar bu sitede arama yaparak sonuca ulaşabildim.. Teşekkürler
Sn.Akissoftware
Benim sorunum önceki yıllarda Delphi 7 ile Windows XP'de yazdığım programlarda programı task bar'dan gizlemek için SetWindowLong(Application.Handle,GWL_EXSTYLE, WS_EX_TOOLWINDOW); satırını yazmıştım ve işe yarıyordu. Aynı programı Windows 7'(64 bit) de Delphi XE ile açıp derlediğimde işe yaramıyor. Yani görev çubuğunda program simgesi görünüyor. Problem Windows 7'den mi, Delphi XE'den midir.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Yada siz çözümü nasıl buldunuz bana aktarmanız mümkün müdür?
Benim sorunum önceki yıllarda Delphi 7 ile Windows XP'de yazdığım programlarda programı task bar'dan gizlemek için SetWindowLong(Application.Handle,GWL_EXSTYLE, WS_EX_TOOLWINDOW); satırını yazmıştım ve işe yarıyordu. Aynı programı Windows 7'(64 bit) de Delphi XE ile açıp derlediğimde işe yaramıyor. Yani görev çubuğunda program simgesi görünüyor. Problem Windows 7'den mi, Delphi XE'den midir.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Yada siz çözümü nasıl buldunuz bana aktarmanız mümkün müdür?
Çözümü buldum. Aşağıdaki gibi olacakmış.
SetWindowLong(Self.Handle, GWL_EXSTYLE, GetWindowLong(Self.Handle, GWL_EXSTYLE)
and (not WS_EX_APPWINDOW) or WS_EX_TOOLWINDOW);
SetWindowLong(Self.Handle, GWL_EXSTYLE, GetWindowLong(Self.Handle, GWL_EXSTYLE)
and (not WS_EX_APPWINDOW) or WS_EX_TOOLWINDOW);