bozulan firebird veri tabanı icin ne yaplamı?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

bozulan firebird veri tabanı icin ne yaplamı?

Mesaj gönderen baloglurecep »

Arkadaslar selamlar diliyorum. Bir kullanici firibird 2.0.3 versiyonda yapilmis veri tabanini silmis yanlislikla. Kurtarma programlariyla veritabani kurtarilmis gibi gorunuyor ancak ben yonetim programlariyla acamiyorum. Hata veriyor. Cok onemli veriler varmis icinde ne yapilabilinir bu konuda fikirlerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum. Saygiyla kalin.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: bozulan firebird veri tabanı icin ne yaplamı?

Mesaj gönderen greenegitim »

akinsoftun bi programı vardı bunun için sitesinden bakabilrsin bu güne kadar başıma gelenlerde hiç düzeltiğini görmedim ama dene istersen bide açarken ne hatası veriyor internal gds hatasımı?
Mücadele güzelleştirir!
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Re: bozulan firebird veri tabanı icin ne yaplamı?

Mesaj gönderen AhmetNuri »

bi kere tüm denemelerini farklı bir dosya üzerinde yap.
yedek alıp geri yüklemeyi dene.
olmaz ise kurtarma programını dene ben bir kere personel programının olduğu makineyi formatlamıştım kurtarma yaptım repair ettim ve dosya çalışmıştı.
bende sanırım akınsıft un programını kullanmıştım

If Firebird database is corrupted, please follow these steps to fix it:

Stop Firebird server. Don't use corrupted database - it leads to further corruption. Also, do not copy Firebird database when Firebird server is running - it leads to corrupted copy and, sometimes, to corrupted original database.
Make a copy of Firebird database. Always keep original copy of corrupted Firebird database for possible future use.
Start Firebird server and run the following commands:
gfix.exe -v -full -user SYSDBA -pass masterkey path_to_your_database
gfix.exe -mend -user SYSDBA -pass masterkey path_to_your_database
gbak -b -v -user SYSDBA -pass masterkey path_to_your_database path_to_backup

Try to run them all, even if gfix shows errors.
If backup completed successfully, restore database:
gbak -c -v -user SYSDBA -pass masterkey path_to_backup path_to_database
If gbak fails, download FirstAID Diagnostician, install it and run Diagnose on original corrupted database. Send full error text (or screenshot) and diagnostics log to IBSurgeon Support support@ib-aid.com.
Ahmet DENİZ