Dephi 7 IDE donma sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Dephi 7 IDE donma sorunu

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar Merhaba;
Şöyle bir sorunum var.Delphi 7 idesinde bir kod yazacağım zaman noktaya basınca bir kum saati çakıyor ekrana gitmek bilmiyor.
Bazen 1 dk sürüyor.BAzen 2 dakika.Sonra bir müddet yazıyorsunuz bunu yapmıyor.Bir 5-10 dk sonra gene bir kum saati çakıyor gene bekletmeye başlıyor donuyor.Bir bakıyorsunuz bir kodu kopyalamak için seçim yapıyorsunuz gene bir kum saati.Sonra cltrl space yapmak der oluyor.Bazen o kadar sinir bozucu oluyor ki kodu notepadde yazıp kopyala yapıştır yapıyprum editöre o kadar yani.
Tabii epey bir component yüklü.Onlardan olabilir diye hepsinin dculrını gerekli dosyalarını sadece bir klasör yükleyip, library pathi sadeleştirdim.Belki bir çok yeri ve path tarama yapıyordur da ondan yavaşlıyordur diye.Ama pek etkisi olmadı.

Sistem win 7.Makine i7 işlemci 2670 QM 2.2 GHZ 6 GB Ram ve sıfır makine sıfır sistem.Önceki makinemde iyi ve i5 işlemcili bir makineydi.
XP kurdum denedim acaba win7 ile alakalımı diye.Ama aynıydı.Bu yeni makinede de aynı sorun olunca görüşlerinize başvurmak istedim.
Zaten diğer programlarda bir sorun yok makine uçuyor ama delphi 7 ye geldimi bu sorun oluyor.Daha önceki makineye kaç kez sıfırdan kurulum yaptım.Ama kurulur kurulmaz aynı oluyordu.Yani sistemin kirlenmesi falanla ile de ilgili değil.Şu andana sıfır sistemde gene aynı.Acaba bu sorun başına gelen ve çözüm yolu önerebilecek bir arkadaş varmı?
Yeni sürüm delphi demeyin ama :D
Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Dephi 7 IDE donma sorunu

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Windows7 ve Delphi 7 kullanıyorum. Bahsettiğiniz şekilde bir donma olmuyor. Çok nadir DB işlemleri yaparken kasılıyor, tabloyu veya query'i açınca normale dönüyor.

* Bu donma olduğu zaman sisteme bir bakın. Görev yöneticisinde sistemi kastıran bir işlem var mı? Ben de antivirüs tarama yaptığında sistemin performansı ciddi bir şekilde düşüyor. Bu taramaları akşama bıraktığım ve genelde delphi kapalı olduğu için etkisini bilemiyorum.

* Delphi'ye kurduğunuz bir ya da birkaç eklenti buna yol açıyor olabilir. Gördüğüm kadarıyla baya bir eklenti kurmuşsunuz. Bunları en az kullandıklarınızdan başlayarak silin bir deneyin. Mesela [Delphifeeds.com] diye birşey var aşağıda. Bu haberleri sitesine bağlanıp alana kadar sistemi kastırıyor olabilir. Deneme yanılma usulü sıkıntı yapan eklenti var mı çözmeye çalışın.

* Son aşama bir de Delphi 7'yi c:\program files veya c:\program files (x86) yerine D ve E diskiniz varsa oraya kurun. Windows 7 C'deki program files klasörlerine özel izinler uyguladığı için çalışmanızı zorlaştırıyor.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Dephi 7 IDE donma sorunu

Mesaj gönderen G.Arkas »

Buna benzer bir sorun bende de bazen oluyor. Saçma bir nedenden olduğunu düşünmüştüm. IBExpert te VT ve tablolarım açıkken ve düzenleme modundayken kendi programımı açıp sorgu çektiğimde donma oluyordu. Delphi XE2 ye geçtim sıkıntı olmadı henüz.
Resim