tuhaf garip bir soru(nu)m var ..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

tuhaf garip bir soru(nu)m var ..

Mesaj gönderen ovural »

internet cafelerdeki mantıka benzer bir uygulamamız var .. ekranı kaplıyor ve reklam yayınlanır .. sistem calisiyor ..

soru(nu)m şu ..
programın testlerini yapıyorum .. bilgisayarı socket baglantısı ile yeniden baslatıyorum (program başlangıçta çalışmaması gerekiyor (test sürecinde) ve register dahil hiç biryerde kaydı yok )

ama otomatik olarak başlıyor .. yani uzaktan socket ile EWX_reboot , EWX_FORCE parametreleri ile restart ediyorum aktif program yeniden calisiyor ..

dwlGina2.dll kullanıyorum acaba bundan kaynaklanır mı ?
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Re: tuhaf garip bir soru(nu)m var ..

Mesaj gönderen warder »

Karşıda her ne kullanıyorsanız ona yoğunlaşın bence..
Bildiğiniz gibi, reboot eden makinede başlatma kaydı olmayan uygulama çalışmaz.
Belli ki reboot dönüşü karşı taraf uygulamanızın yeniden çalışmasını sağlıyor.
Kullandığınız bileşenler sizin bilginiz dışında işler yapmıyorsa tabii.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Başlangıçta çalışan uygulamalar bildiğim kadarıyla 3 değişik şekilde ayarlanmaktadır.

*Başlangıç klasörü..:Bu klasör tüm kullanıcılar için olabileceği gibi tek bir oturum için de ayrıca bulunmaktadır. Mesela kendi win7 sistemimden örnek vermek gerekirse;
-Tüm Kullanıcılar..:"C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup"
-Kullandığım Saban oturumu..:"C:\Users\Saban\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup"
Bu klasörlerde bulunan program ve kısa yollar bilgisayarda oturum açtığımda çalışan uygulamalardır. Bu klasörlere kısa yoldan ulaşabilmek için "Başlat->Tüm Programlar->Başlangıç" menü seçeneğine sağ tıklayınca "Araştır" veya "Tüm kullanıcıları araştır" seçmek yeterli olacaktır.

*Servis Uygulamaları..:Windows çalışma esnasında bazı uygulamalar da windows işletim sistemiyle beraber arka planda çalışabilmektedir. Eğer programınız böyle bir servis uygulaması olarak ayarlanmışsa açılışta çalışması normaldir. Servis uygulamalarına Denetim Masasından ulaşılabileceği gibi Registry kayıtlarına da "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services" altındaki kayıtlardan bakabilirsiniz. Bu yol altındaki her anahtar ayrı bir servisi temsil etmektedir ve bu anahtar altındaki "ImagePath" değerinde ilgili servisi çalıştıran uygulama ismini görebilirsiniz.

*Registry Başlangıç Değeri..:Bu yöntem de yine ilk madde de belirttiğim üzere ilgili windows kullanıcısı ve tüm kullanıcılar olmak üzere iki ayrı yerde değer tutmaktadır. "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" altındaki uygulamaları tüm kullanıcılar çalıştıracağı gibi "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" altındaki uygulamalar sadece ilgili oturumu kullanan kullanıcının açılışında başlatılacaklardır.
Uyarı..:Registry Başlangıç Değeri maddesi altında incelemek gerekirse bir defa çalıştırma mantığı yürüten ayrı bir anahtar bulunmaktadır. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce ve HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce anahtarı altında yazılan uygulama isimleri yine sistem açılışında başlatılar ve bu başlamadan sonra çalışan uygulamalar bu listeden silinirler. Böylelikle uygulama sadece bir kez başlatılmış olur. Eğer kullandığınız uygulama sistemi kapatırken kendisini buradaki listeye ekliyorsa, her açılışta programın çalışması ve açılışa ait kayıtlarda hiç değer görememenizin sebebini açıklamaktadır :) .
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen warder »

Bunlar normal olan başlatma seçenekleri.
Birde daha nitelikli bilgi gerektiren ve zaten başlayacak programlara ya da dosya, disk gibi birimlere yapılan müdahalelerle başlatma yöntemleri var.
Bir çok trojan ve solucan yazarının kullandığı gibi.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...