firebird blob field rtf text replace

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

firebird blob field rtf text replace

Mesaj gönderen greenegitim »

S.A arkadaşlar
firebirden mysql e veri transfer ediyorum
firebird analiz tablomdaki sonuc alanın tipi blob mysql analiz tablomdaki sonuc alanının tipi tinytext firebirden mysqle aktarım yaptığımda firebirde sonuc alanındaki örnek değer dbrichtextbox ta "OLUMLU" yazıyor blob alan olduğu için veri tabanında asıl saklanış şekli {\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset162 MS Sans Serif;}} \viewkind4\uc1\pard\lang1055\f0\fs16 OLUMLU \par }
gibi oluyor dolayısı ile mysqle aktarımı yapılıp listeleme işlemi yapıldığında phpmyadmin den bakıldığında da {\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset162 MS Sans Serif;}} \viewkind4\uc1\pard\lang1055\f0\fs16 OLUMLU \par } gibi görünüyor aktarım yaptırırken veya aktarımdan önce richtext olayını kaldırabilirmiyiz çünkü phpde richtextbox v.s bileşen yok hazır editörler var bunlarda html editör örn: fckeditor, tinymce gibi bunlarda bilgileri richtext olarak gösteremedi, html kabul ediyorlar.

mysql de replace işlemini yaptırmak istedim tinytext alanda replace işlemini yemedi.

özet olarak
bu bilgiyi
{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset162 MS Sans Serif;}} \viewkind4\uc1\pard\lang1055\f0\fs16 OLUMLU \par }
mysqlde
OLUMLU böyle nasıl gösterebilirim?
Mücadele güzelleştirir!
ikra
Üye

Re: firebird blob field rtf text replace

Mesaj gönderen ikra »

Datayi Richedit'e yükleyip, PlainText True yapip daha sonra Text olarak okuyup MySql'e atmalisin.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: firebird blob field rtf text replace

Mesaj gönderen greenegitim »

ikra yazdı:Datayi Richedit'e yükleyip, PlainText True yapip daha sonra Text olarak okuyup MySql'e atmalisin.
Teşekür ederim hocam dediğiniz yöntem ile halletim.
Mücadele güzelleştirir!