Merhaba arkadaşlar
Bayağıdır MS SQL ile uğraşıyorum. Geçen hafta IB 6 ile yazılmış bir progrmdan bilgi almam gerekti. programın yüklü olduğu bilgisayardan ulaşmaya çalıştım fakat DB ye ismi SYSDBA olan bir rol eklemişler bu nedenle olmadı. kendi bilgisayarıma IB 6 yı kurdum ve erişmeye çalıştım yine aynı problemle karşılaştım. bende hex editörle DB den bu rolün ismini değiştirdim.
şu an tablolara erişiyorum aynı işlemi gerçek DB de yapsam bir problem olur mu? bu rolün bir ehemmiyeti varmıdır?
iyi çalışmalar
Interbase SYSDBA role
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Interbase SYSDBA role
sysdba kullanıcısının erişimlerini kısıtlayan bir rol eklemiş olabilirler. siz de ismini değiştirince bu rol etkisiz kalmıştır. Gerçek dbde bir problem olmayabilir ancak madem ki tablolara erişebiliyorsunuz o programın erişmek için kullandığı farklı bir role vardır kendi programınızda rolename kısmına o rolün adını yazsanız daha mantıklı bir çözüm olacağı kanaatindeyim.
problem de o, programı yazan arkadaşa ulaşamıyoruz. hangi rol ve kullanıcı (şifresi) var bilmiyoruz. onları görebileceğim bir yer var mı?
ibexpert tarzı bir programla sol taraftaki roles kısmında tanımlı rolleri görebilirsiniz.