Firebird 2.5 Türkçe Karakter Sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
erkankurtaga
Üye

Firebird 2.5 Türkçe Karakter Sorunu

Mesaj gönderen erkankurtaga »

Firebird 1.0 dan Firebird 2.5 e geçtiğimizde kayıtlar ve procedure ler için de kulladığımız /* */ arasındaki türkçe karaterlerin hepsi değişti.
Bu sorunu nasıl çözebilirim.
erkankurtaga
Üye

Re: Firebird 2.5 Türkçe Karakter Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Firebird 2.5e geçerken backup ve restore işlemlerini component ile değilde gbak.exe ile yaptım.
gbak command parametreleri burada mevcut. http://www.destructor.de/firebird/gbak.htm
Sonra araştırmalarıma göre http://www.firebirdsql.org/file/communi ... urgeon.pdf bu adresteki pdften
restore işleminin gbak ile aşağıdaki restore parametreleri kullanılarak yapıldığını öğrendim.

-fix_fss_d[ata] <charset> Repair malformed UNICODE_FSS data during Restore [Firebird 2.5]
-fix_fss_m[etadata] <charset> Repair malformed UNICODE_FSS metadata during Restore [Firebird 2.5]

geçiş yapacak arkadaşlara duyurulur.

örnek yedek alma komutu gbak -v -t -user SYSDBA -password masterkey DataBaseName BackUpFile

örnek restore komutu gbak -r o -v -p 8192 -fix_fss_d WIN1254 -fix_fss_m WIN1254 -user SYSDBA -password masterkey BackUpFile DatabaseName
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Firebird 2.5 Türkçe Karakter Sorunu

Mesaj gönderen sabanakman »

Hangi delphi versiyonunu kullanmıştınız. Delphi 2009 dan önceki bir versiyon muydu?
Şaban Şahin AKMAN

Delphi 2006 kullanıyorum. Konunun delphi ile ne alakası var anlamadım. Ben FB 1.0-1.5 den 2.5 e geçerken "malformed string" hatasının çözümü için yazmıştım. Yukarıda bunu belirtmediğim için ayrıca herkesten özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Unicode dil desteği D2009'dan önceki sürümlerde bulunmuyor.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Backup restore yerine extract metadata gibi birşey yapsanız?
Hem yapıyı hem de datayı sql kodu olarak extract edip sonra ağlantı parametrelerini değiştirip geri çalıştırabilirsiniz