Hatanın yerini bulmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
fryrmnd
Üye

Hatanın yerini bulmak

Mesaj gönderen fryrmnd »

Selamün Aleyküm.

Delphi 7 ile yazılmış bir programda seri porttan veri yollayıp alıyoruz. Ancak dış sensörler vs den bilgi gelirken zamanını kestiremediğimiz bir anda 'invalid floating point error' şeklinde hata alıyoruz. Ben delphi yi pek bilmiyiorum. Bunun float türü değişkenlerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ancak yerini tam kestiremiyorum. Hatanın kaynaklandığı satırı bulabilmek için TApplicationEvents sınıfını kullanıp text dosyasına log atabilirmiyim. Yani TApplicationEvents sınıfı uygunmudur.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Hatanın yerini bulmak

Mesaj gönderen SimaWB »

Debug mod'da çalıştırıp test etme şansınız olmadığını düşünüyorum :?:
TApplicationEvents'ı kullanarak Log dosyasına sadece hata mesajını, zamanını vs. yazdırabilirsiniz ki siz zaten hata mesajını görüyorsunuz. O şekilde hatanın, programın neresinde meydana geldiğini tespit edemezsiniz.
Bir log dosyası oluşturup programın çeşitli yerlerinde bu dosyaya mesaj yazsanız ve hata aldıktan sonra bu dosyaya bakıp en son nerede çalışmış anlayabilirsiniz. Yada programın çeşitli yerlerinde Windows Event Log'a mesaj gönderebilirsiniz. Bunun için TEventLogger'ı kullanabilirsiniz. (Bendeki Delphi versiyonunda SvcMgr.pas içerisinde)
Yada EurekaLog tarzı programlar kullanabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1