Adotable ile update veya edit

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Adotable ile update veya edit

Mesaj gönderen brs »

Selam arkadaşlar Adotable ile update veya edit yaptığımda mysql hata alıyorum konu hakkında bilgisi veya başka bir önersi olan varmı?

procedure TForm3.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Form1.ADOTable1.Recordset.Update('SAYFAONLINEADI',''Admin Form Offline'');
end;

procedure TForm3.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Form1.ADOTable1.Edit;
Form1.ADOTable1.FieldByName('SAYFAONLINEADI').AsString:='Admin Form Offline';
Form1.ADOTable1.Post;
end;

Her iki komutu denedim
'Satır güncelleştirme için bulunamıyor' hatası ile karşılaşıyorum...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: Adotable ile update veya edit

Mesaj gönderen brs »

Ya bu delphi forum sitesine benden başka giren yokmu?
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

ADO nesnelerinin böyle bir hata verme sebebi, ilgili satır gerçekte yoktur veya (DataSet'in kayıt listesinde) birden fazla satır olarak vardır. Bu genelde birden fazla satıra denk gelen kayıtlar nedeniyle yaşanmaktadır. Zira ilgili satırın olmaması demek başka bir bağlantı tarafından silinmesi demektir ki, bu geliştiricinin bilerek yapacağı bir uygulamadır. Eğer birden fazla satır birbirinin kopyası olarak aynı değerlere sahipse bu tabloya bir otomatik artan alan eklenmesi gerekmektedir. Eğer böyle bir alanım var diyorsanız da ADO nesnesinin sorgusundan bu alan listeye gelmelidir. Bu da var diyorsanız FieldDefs editörüne girip oradan da eklemeniz şarttır fakat bu liste boşsa tüm alanları ADO nesnesi otomatik listesine almaktadır, boş olarak kalabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen brs »

sabanakman yazdı:ADO nesnelerinin böyle bir hata verme sebebi, ilgili satır gerçekte yoktur veya (DataSet'in kayıt listesinde) birden fazla satır olarak vardır. Bu genelde birden fazla satıra denk gelen kayıtlar nedeniyle yaşanmaktadır. Zira ilgili satırın olmaması demek başka bir bağlantı tarafından silinmesi demektir ki, bu geliştiricinin bilerek yapacağı bir uygulamadır. Eğer birden fazla satır birbirinin kopyası olarak aynı değerlere sahipse bu tabloya bir otomatik artan alan eklenmesi gerekmektedir. Eğer böyle bir alanım var diyorsanız da ADO nesnesinin sorgusundan bu alan listeye gelmelidir. Bu da var diyorsanız FieldDefs editörüne girip oradan da eklemeniz şarttır fakat bu liste boşsa tüm alanları ADO nesnesi otomatik listesine almaktadır, boş olarak kalabilir.
Teşekkürler Hocam!