Kısa Yol hedef
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kısa Yol hedef
s.a
arkadaşlar merhaba , windows 7 de Calışan Programın masa üstündeki kısa yolun hedef alanını ve başlama alanını nasıl kodla degiştirebilirim
Ayrıca yardımlarınız için teşekkür ederim.
arkadaşlar merhaba , windows 7 de Calışan Programın masa üstündeki kısa yolun hedef alanını ve başlama alanını nasıl kodla degiştirebilirim
Ayrıca yardımlarınız için teşekkür ederim.
Zengin
Re: Kısa Yol hedef
Ne yaptınız, nerede takıldığınızı bilsek daha kolay yardımcı olabiliriz.
İnternette arattırınca birçok örnek buldum bu konuda. Aşağıdaki linklerdeki örneklerden istediğinizi çıkartabilirsiniz:
http://stackoverflow.com/questions/1265 ... lege-level
http://delphi.about.com/od/windowsshell ... 72704a.htm
İnternette arattırınca birçok örnek buldum bu konuda. Aşağıdaki linklerdeki örneklerden istediğinizi çıkartabilirsiniz:
http://stackoverflow.com/questions/1265 ... lege-level
http://delphi.about.com/od/windowsshell ... 72704a.htm
There's no place like 127.0.0.1
s.a
aslında ben istegimi tam sizlere ifade edemiyorum sanırım
benim istegim masa üstündeki Project1 - Kısayol sag tıklayıpta hedef alanını ve başlama alanını nasıl kodla degiştirebilirim bunu istiyorum
vermiş oldugun örnek o kısa yolların icini gösteriyor ben o kısa yolun icerigini örnegin (delphiturkiye.com) Yazıp degiştirmek istiyorum
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin
aslında ben istegimi tam sizlere ifade edemiyorum sanırım
benim istegim masa üstündeki Project1 - Kısayol sag tıklayıpta hedef alanını ve başlama alanını nasıl kodla degiştirebilirim bunu istiyorum
vermiş oldugun örnek o kısa yolların icini gösteriyor ben o kısa yolun icerigini örnegin (delphiturkiye.com) Yazıp degiştirmek istiyorum
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin
Zengin
Tam ifade etmişsin ama gönderdiğim linklerden yola çıkarak yapabilirdin aslında:
Kod: Tümünü seç
var
u: IUnknown;
s: IShellLink;
f: IPersistFile;
ShortCutName: WideString;
Dest, Work: string;
begin
ShortCutName := 'D:\Test.lnk';
Dest := 'D:\Test\Deneme.exe';
Work := 'D:\Test';
u := CreateComObject(CLSID_SHELLLINK);
s := u as IShellLink;
if s.QueryInterface(IPersistFile, f) = 0 then
begin
f.Load(PWideChar(ShortCutName), STGM_READWRITE);
s.SetPath(PChar(Dest));
s.SetWorkingDirectory(PChar(Work));
end;
if Succeeded(f.Save(PWChar(ShortCutName), False)) then
ShowMessage('Başarılı')
else
ShowMessage('Problem var!');
end;
s.a
ustacıgım cok teşekkür ederim Tam istegim gibi oldu Hayırlı işleriniz olsun
ustacıgım cok teşekkür ederim Tam istegim gibi oldu Hayırlı işleriniz olsun
Zengin
s.a
Ustacıgım tekrar rahatgsız ettim kusura kalmayın Kücük bir sorun var aşamadım " stringmi integermi Neyi ifade ediyor anlamadımicinde bu " karekter olursa hedef alanına yazmıyor bunu nasıl düzeltebilirim
Ustacıgım tekrar rahatgsız ettim kusura kalmayın Kücük bir sorun var aşamadım " stringmi integermi Neyi ifade ediyor anlamadım
Kod: Tümünü seç
Dest := 'D:\Test\"Deneme.exe';
Zengin
Şuanda deneme şansım yok ama geçerli bir dosya adı olmadığı için izin vermiyor olabilir. Malum, dosya isminde çift tırnak olmaz. Link'e de bu şekilde girilmesine izin vermiyor normal olarak.
s.a
ustacıgım Bu önermiş oldugun Kodlar istedigin şeklde iş görüyor
fakat ne varki kullanacagım program icinde " Bu simge var ya degilse kodlar mükemmel ne yapmak lazım bu durumda
sizlerinde zamanınızı almak istemiyorum fakat yinede bana yardımcı olursanız sevinirim
ustacıgım Bu önermiş oldugun Kodlar istedigin şeklde iş görüyor
fakat ne varki kullanacagım program icinde " Bu simge var ya degilse kodlar mükemmel ne yapmak lazım bu durumda
sizlerinde zamanınızı almak istemiyorum fakat yinede bana yardımcı olursanız sevinirim
Zengin
Aslında söylediklerimi tekrar etmiş olacağım ama; bir program isminde yada yolunda (path) nasıl " işareti (çift tırnak) olabilir ki? Windows buna zaten müsade etmez.
Bir kısayolu sağ tıklayıp Hedef'e yada Başlama yeri'ne çift tırnak yazdığımda kaydetmeye izin vermiyor. Dolayısıyla bunu kodla da yapamazsınız.
Bir kısayolu sağ tıklayıp Hedef'e yada Başlama yeri'ne çift tırnak yazdığımda kaydetmeye izin vermiyor. Dolayısıyla bunu kodla da yapamazsınız.
s.a
ustacıgım Demekki yapacak bir şey yok her şey icin teşekkür ederim kolay gelsin
ustacıgım Demekki yapacak bir şey yok her şey icin teşekkür ederim kolay gelsin
Zengin