Fikir yada öneri isteği

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Fikir yada öneri isteği

Mesaj gönderen baloglurecep »

Arkadaşlar selamlar herkese.... fatura formum var. her şey normal. son bir şey kaldı. o da; bildiğiniz üzere farklı miktarlarda kdv oranları olabilmekte. mali müşavirler kesilmiş faturalarda bu oranları ve matrahlarını ayrı ayrı alt toplam bilgilerinde görmek istiyorlar. yani;

% 18..................54,48
% 15..................36,22
%1..................... 2,78

gibi bu rakamları alt toplamda göstermek istiyorum. Report builder kullanıyorum. Fatura formunda her alan var ancak bu farklı oranları tesbit edip alt toplamlarda ayrı ayrı nasıl gösterebilirim. nasıl bir mantık yürütebilirim?
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Re: Fikir yada öneri isteği

Mesaj gönderen White Rose »

sql ile olabilir
query.close;
query.sql.text:='select kdv_orani, sum(tutar) as kdv_tutari group by kdv_orani, order by kdv_orani';
query.open;
bu query de rapora bağlayın.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

faturayı kayıt ederken matrah,kdv oranı ve kdv tutarlarını da bir tabloda veya bir field da kayıt edin. Fatura oluştururken işinizi kolaylaştıracaktır...
baloglurecep
Üye
İletişim:

cevapların hızlı olması beni sevindirdi. White Rose arkadaşım. sql ile kayıtlar gruplanabilir ancak bu gruplanan kayıtları report builderde alt bilgilerde nasıl gösterebilirim. footer band yada sumfooter kısımlarda kayıt sayısınca tekrar olmuyor. konulan nesne dbtext te olsa bir defa görünüyor. gruplanan sayısınca alt bilgilerde nasıl gösterebilirim.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

ben report builder kullanmıyorum, fastreport kullanıyorum ama kullanım aynı olması lazım
benim rapor tasarımı
Fatura başlık bilgilerini pageheader bandında
fatura kayıtları 1. masterdata bandında
kdv kayıtları 2. masterdata bandında
toplamları da report summary bandında gösteriyorum
baloglurecep
Üye
İletişim:

tekrar selamlar....
Report builderde header bant kısmı başlık için, detail band kısmı veri tabanı içindeki kayıtları göstermek için, foter band sayfa alt bilgileri için, summury band da toplamları göstermek için kullanılıyor. Dolayısı ile sadece detayıl band içinde query nesnesine bağlı olarak dönen sonuçları tekrar edecek şekilde döndürebiliyorum. Diğer bandlarda sadece ilk kayıt çıkıyor. bu işimi zorlaştırıyor. report builderi kullanmamın sebebi kullanıcıya tasarım izni vermesi. tasarlayıp kaydedebiliyor o tasarımı kullanabiliyor.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Çözüldü...

Arkadaşlar selamlar... sorunu çözüdüm. 3. parti bileşenleri programlamayı kolaylaştırken aynı zamanda da zorlaştırmakta bunun farkında değiliz. Her işi artık companentlerle çözmeye çalışıyoruz. Aynı yanılgıya bende defalarca düşmekteyim. sql kodlarıyla gruplama yaptım dönen sonuçları report builderda 2 ayrı memo nesnesine ekledim. birincisine kdv oranlarını diğerine kdv matrah toplamlarını. sorun böylece halloldu. Fikir veren herkese teşekkürler...
erdogan_ozkaya
Üye

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

sql kodunu yazabilir misiniz acaba?

teşekkürler
baloglurecep
Üye
İletişim:

arkadaşlar yaptığım çözümü paylaşıyorum

Kod: Tümünü seç

//  test.close;
//  test.SelectSQL.Text:='select fatura.kdv,sum(fatura.kdv_tutari) as kdv_tutari from fatura where fatura.onay=1 AND '+ALAN+'='+LABELSATISNO.Caption+' group by fatura.kdv,fatura.onay order by fatura.kdv';
//  test.Open;
//  test.First;

//  ppMemo2.Lines.Clear;
//  ppMemo3.Lines.Clear;

//    WHILE NOT(test.Eof) DO
//      BEGIN
//
//      ppMemo2.Lines.Add('KDV % : '+testKDV.AsString);
//      ppMemo3.Lines.Add(FormatFloat(',0.00 TL;-,0.00 TL',testKDV_TUTARI.AsFloat));
//      test.Next;
//
//      END;
//
//
erdogan_ozkaya
Üye

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

hocam, bende fatura ekranı hazırladım fakat doğrumu yanlış mı bilemiyorum çalışıyor ve aktif kullanıyorum kıyaslamak adına sakıncası yoksa fatura ekranını paylaşabilir misiniz?

teşekkürler