IBExpert Win7 Veritabanı Hatası??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

IBExpert Win7 Veritabanı Hatası??

Mesaj gönderen shochan »

Merhaba arkadaşlar;

Daha önceleri XP işletim sistemi kullanırken IBExpertte hiç hata almadan veritabanı ve tablo oluşturabiliyordum ama şimdi bilgisayarıma Win 7 Ultimate (32 Bit) kurdum ibexpert kurdum ve create database deyip veritabanı oluşturmak için gerekli işlemleri yapıyorum ve OK butonuna bastığımda hata alıyorum.

Aldiğim Hata Mesajı:

Resim

OK butonuna tıkladığımda ekrana bu hata mesajı geliyor ve vt oluşturamıyorum nette araştırdım ama bişey bulamadım daha önce bu hatayla karşılaşan var mı yada bu sorunu nasıl çözebilirim??

Not: İşletim sistemi Win 7 Ultimate (32 Bit) IBExpert personal kullanıyorum.
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
cecihan
Üye
İletişim:

Re: IBExpert Win7 Veritabanı Hatası??

Mesaj gönderen cecihan »

derdiniz işletim sistemi veya ibexpert değil. başka bir yerde hatanız var. ama şu diyemem. (path olabilir. firebird yerleşimi, kurulumu vs. olabilir. şifre hatası olabilir.)
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Firebird ve ibexpet'i kaldırıp tekrardan kurdum şifredede sıkıntı yok anlamadım neden olduğunu :?
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

interbase de kurulu olabilrmi kuruluysa interbase i kaldırın daha sonra firebirdü kaldırın program files klasöründen firebird klasörünüde komple silin daha sonra c:\windows\system32\GDS32.DLL dosyasını kontrol edin varsa onuda silin daha sonra firebird ü kurun.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Sorunu çözdüm arkadaşlar yorum yazanlara teşekkür ederim :) @greenegitim sana özellikle teşekkür ederim kardeşim senin yazını okuyunca interbase açıp baktım interbaser server kapalı yani stop konumundaymış interbase start yapınca düzeldi gözümden kaçmış yani :D