ScrollBox ile ToolBar Yapımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erkankurtaga
Üye

ScrollBox ile ToolBar Yapımı

Mesaj gönderen erkankurtaga »

Öncelikle Herkese Merhaba...

Başlıkta da yazdığım gibi scrollbox kullanarak bir toolbar yaptım. Şöyle ki, kullanıcı ana menudeki menulerin listelendiği bir listeden kendisinin çok kullandığı veya kısayol yapmak istediği menuleri kendi listesine alıp databse kaydettiriyorum. daha sonrasında ana menude scrollboxa kullanıcının eklediği bu menuleri scrollboxta buton olarak create edip yatay olarak listeletiyorum. Scrollboxta tabiki çalışma alanını aşınca yatay kaydırma çubuğu çıkıyo ben bunu gizliyorum. Kaydırma işlemini scroll boxın sağına ve soluna koyduğum iki buton ile yaptırmak istiyorum ki onuda scrollby komutu ile yapıyorum. Yalnız yaptığım kaydırma olayınıda sanki scrollbar varmış gibi yapmak ve yani bu kaydırma olayına bir sınır koymak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ya da scrollbox yerine hangi bileşeni kullanabilirim bu tarz bir toolbar için. Yardımlarınız ve düşünceleriniz için teşekkürler.
erkankurtaga
Üye

Re: ScrollBox ile ToolBar Yapımı

Mesaj gönderen erkankurtaga »

Biraz geç olsa da çözümü scrollbox yerine TPageScroller componentini kullanarak çözdüm. Herkese saygılar, teşekkürler ...