Konuyu hangi başlık altına yazacağımı bilemediğimden buraya yazıyorum ve ayrıca yanlış olduysa herkesten özür diliyorum.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Delphi 2006 kullanıyorum şirkette. Windows XP den Win7 geçtim. Delphi 2006 yı ilk kurduğumda bir şeyyoktu fakat updatelerini kurduktan sonra çalışan delphi 2006 görev çubuğunda görünmüyor. Bu olayın görev çubuğunun hiç bir yarı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hepsini denedim. Bu problem yaşayan oldu mu ve eğer çözebilen varsa çözümüne çok ihtiyacım var.
Herkese çok teşekkürler ...
Delphi 2006 ve Windows 7
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi 2006 ve Windows 7
Benzer bir hadise Delphi 5 zamanında başımıza gelmişti. Mevcut bir proje açıkken Delphi'yi projeyi kapatmadan(Close All) kapattığımızda ve Delphi'yi yeniden başlattığımızda karşımıza IDE gelmiyordu. Yaklaşık 13 sene evvel başıma gelmişti ama eğer yanlış hatırlamıyorsam; sorunu .dpr uzantılı bir başka proje dosyasına çift tıklayarak Delphi'nin açılmasını sağlayarak ve ondan sonra da projeleri Close All komutunu verip kapatarak bertaraf etmiştim. Umarım sizin de işinize yarar bu tarz bir çözüm.
-
- Üye
İlginiz için teşekkür ederim. Yalnız dediğiniz yöntemi denedim ama problem hala devam ediyor. Çalışan Delphi 2006 görev çubuğu yani başlat çubuğunda görünmüyor ama alt+tab ta ve görev yöneticisinde görünüyor.
Delphi 2006 ile değil de Delphi 7 ile ilgili başkaca sıkıntılar için önerilen çözümler :
* Delphiyi yönetici modunda (Run as administrator) çalıştırın.
* c:\Program files veya C:\Program Files(x86) klasörleri özel izinlere tabii. Bu da delphi çalışırken sıkıntı yapabiliyor. Başka klasöre kurun veya program files altındaki klasöre tam(full) yetki verin.
* Tekrar kurulum yapacaksanız, kurulum programını yönetici modunda (Run as administrator) çalıştırın.
Umarım bunlar işinizi görür.
* Delphiyi yönetici modunda (Run as administrator) çalıştırın.
* c:\Program files veya C:\Program Files(x86) klasörleri özel izinlere tabii. Bu da delphi çalışırken sıkıntı yapabiliyor. Başka klasöre kurun veya program files altındaki klasöre tam(full) yetki verin.
* Tekrar kurulum yapacaksanız, kurulum programını yönetici modunda (Run as administrator) çalıştırın.
Umarım bunlar işinizi görür.
-
- Üye
İlginiz için teşekkür ederim.
Delphiyi yönetici modunda çalıştırıyorum.
Program Files değilde bds klasörüne tam denetim izni vermiştim. Delphiyi kurduğumdan beri bu şekilde çalışıyorum.
Ama update leri yaptıktan sonra bahsetttiğim sorun ile karşılaştım. Biliyorum aynı şeyleri tekrar ediyorum. Bu yüzden özür dilerim.
Delphiyi yönetici modunda çalıştırıyorum.
Program Files değilde bds klasörüne tam denetim izni vermiştim. Delphiyi kurduğumdan beri bu şekilde çalışıyorum.
Ama update leri yaptıktan sonra bahsetttiğim sorun ile karşılaştım. Biliyorum aynı şeyleri tekrar ediyorum. Bu yüzden özür dilerim.