delphi7 mysql hata veriyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi7 mysql hata veriyor
Arkadaşlar delphi 7 kullanıyorum SimpleDataSet ile başka bir makinada ki mysql'e bağlanıyorum. İki ayrı clientten mysql'e aynı anda sorgu gonderince "Command out of sync;You can't run this command now" hata mesajı veriyor delphi . Bunu nasıl çözeriz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Mysql in Kendi sitesinde , MySQL Manual `inde ise bu şekilde yer alıyor...A.2.13 Commands out of sync
If you get Commands out of sync; you can't run this command now in your client code, you are calling client functions in the wrong order.
This can happen, for example, if you are using mysql_use_result() and try to execute a new query before you have called mysql_free_result(). It can also happen if you try to execute two queries that return data without calling mysql_use_result() or mysql_store_result() in between.
Kolay Gelsin
-
- Üye
- İletişim:
Re: delphi7 mysql hata veriyor
"commands out of sync you can't run this command now"
Aynı hatayı aldığımdan farklı konu açmak istemedim...
mysql_free_result() komutu PHP içerisinde olan bir komutmuş... Sorguları sadeleştirsem de yetmiyor... Veritabanından 4 tane Stored Procedur çağırıp rapor ekranına aktarıyorum... Stored Procedureler de kendi içlerinde birkaç tablodan verileri topluyor... İki procedure içerisinde de CURSOR çalışıyor...
Sorguları tek tek çalıştırdığımda sorun yok, ancak dördün birden çalıştırdıkran sonra programdan SELECT bile çekemiyorum...
Sayın Üstatlarım, Çözüm önerileriniz nedir?
Aynı hatayı aldığımdan farklı konu açmak istemedim...
mysql_free_result() komutu PHP içerisinde olan bir komutmuş... Sorguları sadeleştirsem de yetmiyor... Veritabanından 4 tane Stored Procedur çağırıp rapor ekranına aktarıyorum... Stored Procedureler de kendi içlerinde birkaç tablodan verileri topluyor... İki procedure içerisinde de CURSOR çalışıyor...
Sorguları tek tek çalıştırdığımda sorun yok, ancak dördün birden çalıştırdıkran sonra programdan SELECT bile çekemiyorum...
Sayın Üstatlarım, Çözüm önerileriniz nedir?
-
- Üye
- İletişim:
Re: delphi7 mysql hata veriyor
MySql Stored Procedure üzerinden sorgulama yapıldığında sorun yaşanabiliyor!!! ( Firebird'in gözünü seveyim )
Çözüm olarak sorgulama yapmak yerine SP ile tmpTablo oluşturup, sorgulama sonucunu tmpTablo'ya INSERT edip projeden oluşturduğum tmpTabloyu SELECT ile çekerekten sıkıntıyı aştım...
Çözüm olarak sorgulama yapmak yerine SP ile tmpTablo oluşturup, sorgulama sonucunu tmpTablo'ya INSERT edip projeden oluşturduğum tmpTabloyu SELECT ile çekerekten sıkıntıyı aştım...