elektronik devre kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akineton
Üye

elektronik devre kontrolü

Mesaj gönderen akineton »

s.a ustalar ben şimdi delphi 7ile bir program hazırlamak istiyorum şöyleki options 1 butonu seçince 1 nolu led yanacak 2 nolu options butonu seçilirse devrede 2.nolu led yanacak böyle birşeyin arayüz programını nasıl hazırlarım acaba ? birde lpt ile kontrol etmek istiyorum bunu acaba nasıl olur ?
cozturk
Üye

Re: elektronik devre kontrolü

Mesaj gönderen cozturk »

Bilgisayara bağlanacak devre hazırda mevcut mudur? yeni mi yapılacak?

Piyasadaki güncel bilgisayar modellerinde lpt port yok.
fakat illaki LPT kullanılacak ise bu amaçla geliştirilmiş bazı komponentler kullanılabilir.

Benim önerim USB port kullanmaktır. HID aygıt ideal. Kullanılacak aygıt henüz dizayn edilmediyse, bunu dizayn eden kişi bilgisyardan kumanda edilme prosedürünü, DLL, komponent vs. size iletir.
Kullanıcı avatarı
lazymule
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen lazymule »

MCP2200 ile çok rahat yapabilirsin
http://www.dorukanstore.com/UART-to-USB ... 15880.html
bu ürün 8 GPIO ya sahip
birazdaha ileri seviye istersen market.cizgi.com.tr'den MSp430 hazır kit satın al bak keyfine
kolay gele
Evrende Ulaşılamayacak Tepe Yoktur !!!!
Yeterki İnsan Ulaşmak İstesin !!!!
http://www.maxiteknik.com
akineton
Üye

cozturk yazdı:Bilgisayara bağlanacak devre hazırda mevcut mudur? yeni mi yapılacak?

Piyasadaki güncel bilgisayar modellerinde lpt port yok.
fakat illaki LPT kullanılacak ise bu amaçla geliştirilmiş bazı komponentler kullanılabilir.

Benim önerim USB port kullanmaktır. HID aygıt ideal. Kullanılacak aygıt henüz dizayn edilmediyse, bunu dizayn eden kişi bilgisyardan kumanda edilme prosedürünü, DLL, komponent vs. size iletir.

evet devreyi henüz tasarlamadık .
Bilgisayarda LPT olup olmaması sorun değil bilgisayarın anakartına sonradan PCI slotuna takılan lpt kartlar var ondan alırım bir tane ama usb ile nasıl bilemem ??
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Usb daha güzel olur tavsiye ederim. MCP2200 güzel bir işlemci gibi görünse de bunun bir sürücü zımbırtısı vardır. MCP2200 usbye bağlandığında iki bileşeni oluyor. HID + CDC (Sanal seriport) gibi görünür. sanal seriport için onaylı sürücü diyaloğu çıkar can sıkar. bunun yerine % 100 HID aygıt olsa daha iyi olur. hiç sürücü sormaz. uygun yazılım bileşenleri ile sorunsuz kullanırsınız.
akineton
Üye

cozturk yazdı:Usb daha güzel olur tavsiye ederim. MCP2200 güzel bir işlemci gibi görünse de bunun bir sürücü zımbırtısı vardır. MCP2200 usbye bağlandığında iki bileşeni oluyor. HID + CDC (Sanal seriport) gibi görünür. sanal seriport için onaylı sürücü diyaloğu çıkar can sıkar. bunun yerine % 100 HID aygıt olsa daha iyi olur. hiç sürücü sormaz. uygun yazılım bileşenleri ile sorunsuz kullanırsınız.

hımm anladım ..
akineton
Üye

lpt için hangi component kullanılıyor acaba ???