Delphi XML CDATA ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
KOROGLUCW
Üye
İletişim:

Delphi XML CDATA ?

Mesaj gönderen KOROGLUCW »

Merhabalar kolay gelsin.
Dinamik bir XML okuma yapmaktayım ama bazı veriler şöyle :

<ad3><![CDATA[<LI>1800W <LI>800ml kapasiteli buhar tankı <LI>Kimyasal madde kullanmadan temizlik ve hijyen <LI>Güvenlik valf kapağı <LI>Güç/İkaz lambası(kırmızı),hazır lambası(yeşil) <LI>Zemin fırçası; <LI>Zemin temizliğinda kullanılır <LI>Küçük &#8211; Büyük fırça <LI>Püskürtücülere çeşitli boy ve özelliklere sahip fırçaları takarak lavabo, fırın içleri, otomobil, derz vb yüzeylerin temizliğinde kullanılır <LI>Üçgen fırça <LI>Kanepe, koltuk üstleri ve zemin temizleyicinin ulaşamadığı kenar/köşelerin temizliğinde kullanılır <LI>Cam temizleyici <LI>Cam, mermer ve seramik yüzeyleri temizlemek için kullanılır <LI>Buhar &#8211; uzun buhar püskürtücü <LI>Buhar püskürtücüleri sıcak buharı kirli yüzeye büyük bir basınçla gönderdiğinden kirin çabuk ve kolay çözülmasini sağlar. Temizlenecek yere göre uzun veya <LI>kısa buhar püskürtücüyü kullanılabilinir. Lavabo, banyo, fırın içleri, otomobil, derz vb yüzeylerde kullanıma uygundur. <LI>Küçük &#8211; büyük yuvarlak fırça <LI>Fırça adaptörüne takarak geniş zeinli ocak, lavabo, küvet, şömine vb. yüzeylerin temizliğinde kullanılır. <LI>Oto fırçası &#8211; aralık fırçası <LI>Otomobil motor ve jantların temizlenmesinde kullanılabileceği gibi, ihtiyaca göre farklı yerlerde de kullanılabilir. <LI>Mikrofiber havlu <LI>Diğer bez ve havlulara oranla kir, pislik ve sıvı olarak süper emiş gücüne sahiptir. Daha az zamanda , daha az efor sarf ederek daha çok iş yapmanızı sağlar <LI>Kimyasal bağlayıcılar olmadan üretildikleri için çevre dostu ve alerji karşıtı bir üründür </LI>]]></ad3>

Ben bu veriyi okutamıyorum.
Araştırmasını yaptım ama malesef
iyi bir kaynak bulamadım böyle bir şeyle karşılazdığım da ne yapmam gerekiyor ki?

VeSSeLaM.
En iyi Sistem fişi çekilmiş Sistem'dir.
Cyber-Warrior.org/K@R@GLU
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Re: Delphi XML CDATA ?

Mesaj gönderen csunguray »

Bu metni TWebBrowser ile görüntüleyip sonra text ini almayı deneyebilirsiniz. Bir fikir sadece.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
KOROGLUCW
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen KOROGLUCW »

Hocam dinamik bir şeyle uğraşıyorum bunu nasıl bulabilirim ki?
IXMLNode kullanıyorum... En azından ğraşan kişiler vardır diye umut ediyorum tek bir sıkıntım şuan bu kaldı :S
en azından bir bakarmısınız?
VeSSeLaM.
En iyi Sistem fişi çekilmiş Sistem'dir.
Cyber-Warrior.org/K@R@GLU
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

http://www.delphidunyasi.net/showthread ... #post39580
Bir gün vazo nerede diye bir soru gelir. Böyle kolay soru mu olur dersiniz ama başlangıç seviyesidir olabilir dersiniz. Vazonun masanın üstünde olduğunu, göz önünde bulunduğunu haber vermeniz yetersizdir, ilave olarak vazonun ne olduğunu tanımlamak gerekebiliyor maalesef.
sabanakman yazdı:procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var i,j:Integer; AnaDugum, Dugumler, Eleman:IXMLNode;
begin
  AnaDugum:=XMLDocument1.ChildNodes[1];
  Liste.Clear;Liste.Capacity:=AnaDugum.ChildNodes.Count;{<-Liste=TStringList.Create}
  for i:=0 to AnaDugum.ChildNodes.Count-1 do begin
    Dugumler:=AnaDugum.ChildNodes;
    for j:=0 to Dugumler.ChildNodes.Count-1 do begin
      Eleman:=Dugumler.ChildNodes[j];
      if SameText(Eleman.NodeName,'ad3') then
       Liste.Add(Eleman.Text);
    end;
  end;
end;
Kodlar örnek olarak internete yüklediğiniz https://hotfile.com/dl/235443460/77576e ... l.xml.html dosya içerisinden ad3 düğümündeki CDATA bilgilerini liste içerisinde (Liste.Add(Eleman.Text); kod satırı ile) biriktirmektedir. Bu noktada size ne gerekli ise onu kodlayabilirsiniz. İyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN