Arkadaşlar merhaba;
Ben Delphi 2010 da Netsis veri tabanına bağlanmak istiyorum şöyle ki;
Şirket
Şubeler
Kullanıcı Adı
Şifre
bunu nasıl yapabilirim biraz bilgi verebilir misiniz?
NETSİS altında SUBELER30 var bur da SIRKET bilgilerini tutuyor
DATABASES altında da TBLKULLANP var bur da da Şube ve Şifre bilgilerini tutuyor
NETSIS VERI TABANINA BAĞLANMAK
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: NETSIS VERI TABANINA BAĞLANMAK
database mi baglanmak istiyorsun anlamadım tam soruyu. eger netsisin calıstıgı database baglanmak istiyorsan ado nun connection kısmını ayarlayarak yaparsın ama netsiin TBLKULLANP gibi tablolarına mudahele etmek istiyorsan NetopenX Kullan . cok faydasını görürsün.
-
- Üye
- İletişim:
Re: NETSIS VERI TABANINA BAĞLANMAK
Netsis veritabanı MS-SQL olduğu için ADO Connection ya da MS-SQL ile gbağlantı sağlayan bir Connection nesnesi ile veritabanına bağlanabilirsin...
Önemli olan bağlanmaktan ziyade bağlandıktan sonra yapacağın işlemler...
Bağlantı yaptıktan sonra yapacağın işlemler için tablo yapılarını bilmen lazım... Bu bilgilere en hızlı ve en güzel erişebileceğin nokta, projeyi hazırlamış olduğun Netsis Kullanıcısına destek veren firma ile görüşmek olur...
Ayrıca Kirvenin dediği gibi NetOpenX kullanman işini epeyce kolaylaştırır... Çünki arka planda farklı işlemler yapılıyor, bunları NetOpenX ile otomatik olarak gerçekleştirebiliyorsun...
Önemli olan bağlanmaktan ziyade bağlandıktan sonra yapacağın işlemler...
Bağlantı yaptıktan sonra yapacağın işlemler için tablo yapılarını bilmen lazım... Bu bilgilere en hızlı ve en güzel erişebileceğin nokta, projeyi hazırlamış olduğun Netsis Kullanıcısına destek veren firma ile görüşmek olur...
Ayrıca Kirvenin dediği gibi NetOpenX kullanman işini epeyce kolaylaştırır... Çünki arka planda farklı işlemler yapılıyor, bunları NetOpenX ile otomatik olarak gerçekleştirebiliyorsun...