merhaba,
firebird veritabanında parasal değerleri tutmak için , decimal,float, numaric tiplerinde deneme yapmak için sırayla alan oluşturdum.
iki tane sorunum var
Alanın tipin Float yaparsam bilgiler şöyle görünüyor.
veritabanında şöyle gözüküyor 13,450
programda şöyle gözüküyor 13,4499998092651
veritabanındaki alana çift tıkladığımda ise 13,4499998092651 şeklinde yine
bunları edite girildiği şekilde kayıt edemiyorum( örnek 13,45 şeklinde). DispilayFormat, editformat hepsini denedim..
bunu aşmak için numaric tipte bir alan tanımladım ve şu şekilde kayıt girmeyi denedim. veritabanına baktığımda kayıt girmediğini ve şöyle bir hata görüyorum 1 records fetched sebebini bulamadım.
DataM.TTURSATIS.Insert;
DataM.TTURSATISPAR.AsCurrency:=StrToCurr(Form1.Edit4.Text);
DataM.TTURSATIS.Post;
delphiden, TTURSATISPAR adlı numaric alana baktığıma TIBBCDField tanımı görüyorum. yanlışım nerede bulamadım.
Delhi 7, interbase bileşenleri ile firebird 2,5 kullanıyorum.
1 records fetched hatası [çözüldü]
1 records fetched hatası [çözüldü]
En son Lord_Ares tarafından 16 Eyl 2013 09:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: 1 records fetched hatası
Para saklanacak alanlar için decimal ya da numeric tiplerini tercih edin.
Re: 1 records fetched hatası
ilginiz için teşekkürler , fakat yukarıdada belirttiğim gibi zaten öyle kullanıyorum, sorun kayıt girişinde hata alıyordum..Lord_Ares yazdı:merhaba,
firebird veritabanında parasal değerleri tutmak için , decimal,float, numaric tiplerinde deneme yapmak için sırayla alan oluşturdum.
1 records fetched yazması bir hatayı değil, kayıt sayısını gösteriyormuş.
kayıt giremememin sebebi ise datasetin selectsql kısımlarını silip yeniden ekledim, burada generate kısmında yeni eklediğim alan seçili olmadığı için yeni kayıt giremiyormuşum. Yeni bir generator oluşturdum sorun düzeldi.
herkese teşekkürler
Re: 1 records fetched hatası [çözüldü]
Selamlar,
Ben de çok uğraştım zamanında ama en güzel ve kendi kontrolumda yürüyebilen veri tipi olarak DOUBLE PRECISION kullandım. Size de tavsiye ederim. DOUBLE PRECISION kullandığınızda Delphi Tarafında da FloatField olarak görüyor. BCD Fieldlar biraz sıkıntı çıkarır.
DOUBLE PRECISION
Kolay Gelsin
Adnan
Not : M$-SQL Serverdaki veri tipiyle karıştırdım önce Decimal yazmıştım, şimdi düzelttim
Ben de çok uğraştım zamanında ama en güzel ve kendi kontrolumda yürüyebilen veri tipi olarak DOUBLE PRECISION kullandım. Size de tavsiye ederim. DOUBLE PRECISION kullandığınızda Delphi Tarafında da FloatField olarak görüyor. BCD Fieldlar biraz sıkıntı çıkarır.
DOUBLE PRECISION
Kolay Gelsin
Adnan
Not : M$-SQL Serverdaki veri tipiyle karıştırdım önce Decimal yazmıştım, şimdi düzelttim

Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Re: 1 records fetched hatası [çözüldü]
ver tabanına ne ile bakıyorsun? ibexpert gibi bir tool kullanıyorsan, muhtemelen alanları formatlıyarak yazıyordur, o alan formatlarını kaldırmayı unutma yada onları hatırla, ben kaldırdım, her alan ne varsa formatsız yazdırıyorum.Lord_Ares yazdı:veritabanında şöyle gözüküyor 13,450
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!