internet kullanıcısı kayıtları göremiyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
mstsargin
Üye

internet kullanıcısı kayıtları göremiyor

Mesaj gönderen mstsargin »

s.a arkadaşlar
forumu araştırdım ama cevap bulamadım. programımı yerelde ve internet üzerinden kullanıyorum.database yerelde bir bilgisayarda duruyor. modemimin 3050 portu açık.kayıt veya update olduğunda ibevent ile tüm bilgisayarlardaki databaseti kapatıp açıyorum.yereldeki tüm bilgisayarlarda yaptığım kayıt anında görünüyor.internet kullanıcısının yaptığı kayıtlarıda anında görüyorum. Tek sorunum yerelde kayıt yapınca internet kullanıcısında görünmüyor ancak o bilgisayarda dataseti kapatıp açarsam görünüyor. acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
mstsargin
Üye

Re: internet kullanıcısı kayıtları göremiyor

cevabın için teşekkürler lord_ares. ancak o sitede anlatılanları zaten yaptım. sorunum sadece yerelde yaptığım kayıtlar internet kullanıcısında görünmüyor. aklıma şu geldi internet kullanıcısının kullanıcı adına göre databasede işlem yaptırmaya çalışıyorum. olursa buradan yazarım.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

tam emin değilim, ama olma ihtimaline karşı şöyle birşey de dene istersen. Firebird te veritabanını oluştururken local ve remote seçenekleri vardı. Acaba projeyi oluştururken Local seçtiyseniz bundan kaynaklanıyor olabilirmi. O kısmı remote yaparak 127.0.0.1 verin ve veritabanını öyle yaratın. Bazen hiç ummadığımız şeylerden kaynaklanabilyor en azından emin olmuş olursunuz..
mstsargin
Üye

onuda denemiştim hocam yazmayı unuttum.