s.a.
07.08.2013 ve 27.10.2013 tarihlerimiz var. bu aralıktan 8. aya ait gün sayısını nasıl çekeriz. forumda arama yaptım hep başlangıç ve bitiş tarihi arasındaki gün sayısı veriliyor. hoşça kalın.
iki tarih arasından ilgili ayın gün sayısını çekme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: iki tarih arasından ilgili ayın gün sayısını çekme
burada aradığım şey yok hocam.tarihlerle ilgili işlem yaparken baktığım tek kaynak orası. hoşça kalın.
Fonksiyonun ismini verdim. DaysInMonth fonksiyonuna verdiğiniz tarihteki ayda kaç gün var onu döner. Buna başlangıç tarihini vereceksin.
DaysInMonth(07.08.2013) = 31
gibi. Eğer istediğin bu değilse, biraz daha izah edersen yardımcı olmaya çalışıyım.
DaysInMonth(07.08.2013) = 31
gibi. Eğer istediğin bu değilse, biraz daha izah edersen yardımcı olmaya çalışıyım.
şöyle hocam. Pesonel 07.08.2013 tarihinden 15.10.2013 tarihine kadar bir kurumda görevlendiriliyor. performans hesabı için bu kişinin 8.ayada o kurumda kaç gün çalıştığı gerekiyor. veya 9.ayda mesala tam çalışmış görebiliyoruz ama bunu kodla nasıl çektiririz. veya 10.ayda 15 gün çalışmış ama kodla bunu nasıl bulurum. mantığını kuramadım. değişik sorgularla çalıştığı günü buldurup veri tabanına yazdırıp ordan sorgulatıyorum ama bu sefer işler yavaşlıyor. hoşça kalın.
Merhaba.
- Personelin performansı her ay için ayrı ayrı mı çıkartılıyor ? Eğer tarih aralığındaki gün sayısı toplamını alacaksanız çok basit bir fonksiyon var. DaysBetween fonksiyonu iki tarih arasındaki gerçek gün sayısını bulur. (dateutils unitini eklerseniz çalışır)
- Yok eğer her ay ayrı ayrı hesaplayacaksanız, her ay için :
Bir ay içindeki gün sayısını (mustafa bey'in de bildirdiği gibi)
Verilen tarihteki ayın son gününe ilişkin tarihi
iki tarih arasındaki farkı (gün cinsinden) almak için
fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.
bir DaysBetween kullanabilirsiniz.
- Personelin performansı her ay için ayrı ayrı mı çıkartılıyor ? Eğer tarih aralığındaki gün sayısı toplamını alacaksanız çok basit bir fonksiyon var. DaysBetween fonksiyonu iki tarih arasındaki gerçek gün sayısını bulur. (dateutils unitini eklerseniz çalışır)
- Yok eğer her ay ayrı ayrı hesaplayacaksanız, her ay için :
Bir ay içindeki gün sayısını (mustafa bey'in de bildirdiği gibi)
Kod: Tümünü seç
iAydakiGunSayisi := DateUtils.DaysInMonth( dtTarih );
dtAySonu := DateUtils.EndOfTheMonth( dtTarih )
iGunFarkiSayisi := DateUtils.DaysBetween( dtD1, dtD2 );
bir DaysBetween kullanabilirsiniz.