Merhaba,
TWebBrowser objesi kullanarak web sayfasındaki kullanıcının yapacağı işlemleri programa yaptırmaya çalışıyorum.
İl, İlçe ve belde seçimleri birbirini tetikleyerek ilerliyor. Şöyle ki İL seçildiğinde İLÇE otomatik doluyor. İLÇE seçildiğinde BELDE otomatik doluyor (Sayfa refresh olmuyor).
Sorunum şudur; İL seçildiğinde İLÇE otomatik dolduğunu yani verinin geldiğini nasıl anlayabilirim? Yada bu durumun tetiklediği bir event var mıdır?
Teşekkür ederim.
TWebBrowser da sayfa içindeki ajax eventlerini kontrol etmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: TWebBrowser da sayfa içindeki ajax eventlerini kontrol e
webbrowser daki işlemleri parse ettiğini düşünürek, il seçimini ilçe ve belde kısımlarındaki bilgiyi her seçimde alıp karşılaştırarak yapabilirsin.
bilgiyi alma şeklin nedir bilmiyorum ama örnek olarak.
Aşağıdaki iki şekilden biriyle bilgiyi alır karşılaştırırsın.
1) ilseç:= WebBrowser1.OleObject.Document.Forms.Item(i).Elements.Item(j).Value ;
2) ilseç:= WebBrowser1.OleObject.Document.GetElementByID('username').Value;
id sine veya name göre değeri alıp karşılaştır.
bilgiyi alma şeklin nedir bilmiyorum ama örnek olarak.
Aşağıdaki iki şekilden biriyle bilgiyi alır karşılaştırırsın.
1) ilseç:= WebBrowser1.OleObject.Document.Forms.Item(i).Elements.Item(j).Value ;
2) ilseç:= WebBrowser1.OleObject.Document.GetElementByID('username').Value;
id sine veya name göre değeri alıp karşılaştır.
Re: TWebBrowser da sayfa içindeki ajax eventlerini kontrol e
merhaba ,
ilçelerin listeleneceği SELECT elementinin InnerHTML nin değişip dğeişmediğini kontrol edebilirsiniz (wb.OleObject.Document.GetElementById('ilce').InnerHTML)
ilçelerin listeleneceği SELECT elementinin InnerHTML nin değişip dğeişmediğini kontrol edebilirsiniz (wb.OleObject.Document.GetElementById('ilce').InnerHTML)
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr