Paradox BDE

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
askes
Üye

Paradox BDE

Mesaj gönderen askes »

Arkadaşlar paradox veritabanı ile bir program ve setup yaptım ancak delphi 7 için Borland Database Engine lazım zira başka bilgisayarlarda delphi kurulu olmadığından çalışmıyor
İnternetten BDE buldum ancak kurulmadı nedense versiyon uyumsuzluğu gibi bir hata veriyor bilgisi olan???
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Re: Paradox BDE

Mesaj gönderen hi_selamlar »

Herkes cahildir, bazi konularda.
yusuf simsek
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen yusuf simsek »

Delphi 7 CD içerisinde paketleme programı var ( İnstall Shield ) onunla setup oluşturduğunda BDE otomatik ekliyor... uzun süredir INNO SETUP kullandığımdan kullanım şeklini hatırlamıyorum...

Dipnot; PARADOX VERİTABANI görünce Form Kurucusu ve Üstadım MUSTAFA ŞİMŞEK'in bir uyarısı aklıma geldi.... Tabi o zamanlar çömezlik ve dar bir bakış açısı, paradoxta inat ettik... Sonra mı? O gün itibariyle uğraştığım projeyi Firebird'e taşımak, paradoxtan dolayı yaşadığım hataları çözmekten çok daha kısa süredi...
( sonunda baktım ki yaşadığım sorunların sonu gelmiyor, projeyi kapatıp Firebird'e geçtim )

İyi çalışmalar
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

Acilen başka bir veritabanına geçin :)
Ömür Ölmez
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.
- Bu saatten sonra başka projeler için veritabanı seçiminde bu önerilenleri değerlendirirsiniz. Günü kurtarmak için size bir paket hazırladım deneyin.

- Bu RAR paketini indirip açın. İçinden çıkan her dosyanın, projeniz ile aynı klasörde bulunmasını sağlayın.

- BDE kurulu olmayan bir bilgisayarda deneyin. Bu şekilde herhangi bir BDE kurulumuna ihtiyacınız olmayacak. InnoSetup ile de yapacağını bu dosyaları include edip proje klasörüne kopyalanmasını sağlamak. :bravo:
Resim
Resim ....Resim
askes
Üye

Mesaj gönderen askes »

Burada yorum yapan yardımcı olan arkadaşlara tek tek çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım bundan sonra sizi seviyorum :)