Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Caqatay
Üye
merhabalar delphide bişey yapmak istiyorum şimdi kolonlarım var 3 farklı kolon ve içerisinde 9 ar tane textboxum var.
ben bu 3 farklı kolondaki 9 farklı textboxtaki değerleri birbirleriyle eşsiz olarak yan yana getirmek istiyorum.
sanırım 81 farklı kombinasyonda yan yana gelebilicek bu kolonlarım ama butonun içerisine ne yazmalıyım bilmiyorum.olasılık mı permütasyon mu matematikle aram hiç iyi değil.
buttona bastığımda 3 kolondaki değerler karıştırılsın istiyorum listboxa sıralı bi şekilde.
mesela şöyle: a1/b1/c1
a1/b6/c9
gibi gibi gibi gibi galiba 81 ihtimal var bunları sıralı listboxa atmak istiyorum
White Rose
Üye
İletişim:
Önce bu edittext lerdeki değerleri bir stringlist'e atın sonra da bu stringlist teki değerleri random fonksiyonu ile listbox'a alın
Caqatay
Üye
White Rose yazdı: Önce bu edittext lerdeki değerleri bir stringlist'e atın sonra da bu stringlist teki değerleri random fonksiyonu ile listbox'a alın
dediğinizi anlamadım hocam ama random istemiyorum istisnasız hepsini istiyorum tüm olasılıkları yani.
White Rose
Üye
İletişim:
81 farklı olasılık olduğundan emin misin 729 olmasın
Caqatay
Üye
White Rose yazdı: 81 farklı olasılık olduğundan emin misin 729 olmasın
tekrar etmeden hocam.
yaptım ayrıca 84 ihtimal var imiş
{Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/Sıfır} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,İkiden/Sıfır} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,Birden/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/Bir,İkiden/İki} {Birden/Bir,İkiden/Bir,Birden/Sıfır} {Birden/Bir,İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır} {Birden/Bir,İkiden/Bir,İkiden/Sıfır} {Birden/Bir,İkiden/Bir,Birden/İki} {Birden/Bir,İkiden/Bir,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,İkiden/Bir,İkiden/İki} {Birden/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır} {Birden/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır} {Birden/Bir,Birden/Sıfır,Birden/İki} {Birden/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır} {Birden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/İki} {Birden/Bir,İkiden/Sıfır,Birden/İki} {Birden/Bir,İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,İkiden/Sıfır,İkiden/İki} {Birden/Bir,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {Birden/Bir,Birden/İki,İkiden/İki} {Birden/Bir,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,Birden/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,İkiden/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,Birden/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Bir,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır,Birden/İki} {Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır} {Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki} {Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Sıfır,Birden/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Bir,İkiden/Sıfır,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Bir,Birden/İki,İkiden/İki} {Sıfırdan/Bir,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {İkiden/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır} {İkiden/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır} {İkiden/Bir,Birden/Sıfır,Birden/İki} {İkiden/Bir,Birden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {İkiden/Bir,Birden/Sıfır,İkiden/İki} {İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır} {İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki} {İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,Sıfırdan/İki} {İkiden/Bir,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/İki} {İkiden/Bir,İkiden/Sıfır,Birden/İki} {İkiden/Bir,İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {İkiden/Bir,İkiden/Sıfır,İkiden/İki} {İkiden/Bir,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {İkiden/Bir,Birden/İki,İkiden/İki} {İkiden/Bir,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır} {Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki} {Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Birden/Sıfır,Sıfırdan/Sıfır,İkiden/İki} {Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır,Birden/İki} {Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Birden/Sıfır,İkiden/Sıfır,İkiden/İki} {Birden/Sıfır,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {Birden/Sıfır,Birden/İki,İkiden/İki} {Birden/Sıfır,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır,Birden/İki} {Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Sıfır,İkiden/Sıfır,İkiden/İki} {Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {Sıfırdan/Sıfır,Birden/İki,İkiden/İki} {Sıfırdan/Sıfır,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {İkiden/Sıfır,Birden/İki,Sıfırdan/İki} {İkiden/Sıfır,Birden/İki,İkiden/İki} {İkiden/Sıfır,Sıfırdan/İki,İkiden/İki} {Birden/İki,Sıfırdan/İki,İkiden/İki}
yani seksendört kupona kaybetme olasılığı olmayan iy/ms sonuclu iddia oynanabiliyormus.minimum 4 ve üzeri maclar bulundugunda hertürlü kara geçiyor sistem.4 oran altı kurtarmıyor.arada birde süpriz gelse denemeye değer.
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:
Merhabalar , eşsiz bütün olasılıklar @whiterose un dediği gibi 729 adettir aşağıdaki gibi test edebilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
procedure Olustur ;
const cnKolon1 : array [1..9] of string = ('a1','a2','a3','a4','a5','a6','a7','a8','a9');
const cnKolon2 : array [1..9] of string = ('b1','b2','b3','b4','b5','b6','b7','b8','b9');
const cnKolon3 : array [1..9] of string = ('c1','c2','c3','c4','c5','c6','c7','c8','c9');
var
i , k , j: Integer ;
begin
for I := 1 to 9 do
for k := 1 to 9 do
for j := 1 to 9 do ListBox1.Items.Add( cnKolon1[i] + ' / ' + cnKolon2[k] + ' / ' + cnKolon3[j] ) ;
end;
notname
Üye
buda sadece 1 maçı %100 olarak tutturabilmek için 729 kupon yapacağın anlamına gelir. gerisini hesapla
emrgln
Üye
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
i,j,k:integer;
begin
for i := 1 to 9 do
for j := 1 to 9 do
for k := 1 to 9 do
ListBox1.Items.Add((FindComponent('Edit'+Inttostr(i)) as TEdit).Text+^I+(FindComponent('Edit'+Inttostr(j)) as TEdit).Text+^I+(FindComponent('Edit'+Inttostr(k)) as TEdit).Text);
end;
// ayrıca listbox tabwitdh değeri 50 gibi bir rakam verirsen aralarında boşluk bırakarakta gösterir.