merhaba;
canlı yedek alma işlemini istediğim şekilde yapamayınca ertelemiştim. cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
sabanakman hocam elbette haklı eleştirilerde bulunmuş, olayı tekrar izah etmeye çalışacağım.
Kod: Tümünü seç
CREATE SHADOW 1 AUTO 'D:\BS_Yedek\D_CARIYONSIS.BSY1'
yukarıdaki kod Query nin içine yazıldığı zaman close, open yapılarak yedeklemenin yapılması sağlanıyor. buraya kadar bir sıkıntı yok
sıkıntı aşağıdaki kodda başlıyor. yukarıdaki kodu aşağıdaki şekilde Query e göndermeye çalıştığım zaman
Kod: Tümünü seç
frmDm.IBQryCanliYedekC.Close;
frmDm.IBQryCanliYedekC.SQL.Clear;
frmDm.IBQryCanliYedekC.SQL.Add('CREATE SHADOW 1 AUTO "D:\BS_Yedek\D_CARIYONSIS.BSY1"'); // Hatanın alındığı satır
frmDm.IBQryCanliYedekC.Open;
SQL Error Kode =-104
Token unKnow Line1 column 23 şeklinde bir hata mesajı veriyor. çift tırnakları tek tırnak yapınca da delphi derleme hatası veriyor. bilinmeyen değer mesajı veriyor. Open yerine ExecSQL yazınca da değişen bir durum yok.
Programımda birden fazla database olma durumu olduğu için şunu yapmaya çalışıyorum. hangi database ile program açıldıysa o database nin ismiyle belirttiğim klasör yoluna yedeğin alınmasını sağlamak, hem C hemde D sürücüsüne yedek almaya çalışıyorum. inşallah anlatabilmişimdir.
teşekkür ederim.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.