Selamlar,
Sanırım dberdi arkadaşımız yeni üyelerimizden ve sanırım benim M$'a olan kızgınlığımı kendi üzerine alınmış. Gerek yok ama alınmış bir kere.
Hoşgeldin dberdi,
Ancak sanırım biraz bilgilerini gözden geçirmende fayda var yahutta seminerleri izlemediniz (tam anlamıyla) yaptığımız testlerin de nasıl olduğu konusunda tam bir fikir edinemediniz yahutta seminerlerdeki ses kayıtları ile ilgili bir sıkıntı oldu sanırım.
Yapılan testlerin tarihleri dikkatinizi çekti mi? Oraya bir dikkat ediniz diyeceğim ve kurulumlarında herhangi bir performans ayarı yapılmadı (hiçbiri için).
Performans için (yani sidik yarıştırma için) birinin zayıf olduğu diğerinin ise yeteneklerinin maksimuma çıktığı bir donanım kombinasyonu seçebilirdik ancak yapmadık.
Şimdi testler ile ilgili olarak, konunun başında bir arkadaşımıza testlerin ne şartlarla ve neyi gözeterek hazırlandığını belirttim eğer dikkatli okusaydınız yukarıda yazdığınız ve Mustafa Şimşek'i aşağılar şekilde tavır takınmazdınız. Sonra beni yanlış anladınız şeklinde yazıp durmuşsunuz ama merak etmeyin buradaki insanların (hele hele adminlerin) anlayış seviyeleri diğer forumlardakine benzemez, yeterince yüksek ve kaliteli insanlardır.
Birkaç yerde farklı veritabanı kullanmış olmanız sizi burada Guru yapmaz !... Biz kendi tecrübelerimizi ortaya koyuyor ve paylaşıyoruz.
1985'den bu yana, sıralı Teyp Kütüklerinden, VSAM-VTAM, ISAM, PL/1, RPG, Rastgele Erişimli Disk Kütük yöntemlerindeki kendi DB algoritmalarımız ve Index yapılarımız dışında, Firebird, Interbase, Clipper, DBase, Paradox, Fabs, Btrieve, Oracle, M$-SQL server database'lerini kullandık ve kullanıyoruz.
Kalkmış connectionlar'dan filan bahsetmişsiniz ama ben o testi sadece tek bir connection ile gerçekleştirmiştim. M$-SQL Gurusu Selçuk bey bile bizim çalıştığımız firmada M$-SQL Server'a olan connection sayımızı duyunca ne yapıyorsunuz siz dedi (ki 400-500 Connection civarında connectionımız vardı) onun dediği şey 100-150'yi geçirmeyin çok sağlıklı olmaz demişti. Şimdi bunu söyleyen ben değilim, bunu bir M$-SQL Server Guru'su ilan edilen birir hem de M$ tarafından. Şimdi o bile böyle söylerken sizin kalkıp da çok güven şöyle olamaz yok sen yanlış yapmışsın atıyosun gibi tavırlarla kral'dan çok kralcılık yapmanız kusura bakmayın abesle iştigal oldu biraz. Madem connectionları ve pool'ları bu kadar iyi biliyorsunuz o zaman size sorayım (M$'dan hala yanıt gelmedi de siz bilirsiniz muhtemelen) Dormant problemi ne alemde? Connectionlarda Dormant problemi yaşanıyordu çözdüler mi çözmediler mi? Bu problemi M$'ın seminerlerinde (özel eğitimlerinden birinde) eski çalıştığım işyerindeki DBAdmin arkadaş M$'a iletti de M$'ın Türkiye temsilcilerindekiler bile konudan bi haber idi. O dönemlerde çok araştırmamıza rağmen Dormant ile ilgili olarak bir çözüm bulamamıştık. VB'den bağlanan uzak bağlantıların connectionlarında Dormant problemleri oluşuyordu. Bilmiyorum belki çözmüşlerdir. Ama connectionlar deyip duruyorsunuz ama sanırım bu tür sorunlardan pek haberiniz yok gibi...
O Testleri 2004 yılındaydı sanırım o zaman gerçekleştirmiştim, M$-SQL 2005 piyasada yoktu bile ve o test M$-SQL Server 2000 ile gerçekleştirildi. Burada büyük bir ayrıntıyı

atlamışsınız.
M$-SQL Server 6.5, 7, 2000 ve 2005 Kullandım. Hız problemi 2000'e kadar sürdü, autoincrement problemleri de aynı şekilde, aslında M$-SQL Server kendini 2000'de biraz toparladı. Güvenlikle ilgili bir sürü laf söylemişsiniz ama neden her sene Service Pack'lerde bilmem kaç tane güvenlik açığı yaması oluyor? Buna karşılık A.C.I.D. denen bir yapı kullanılıyor küçümsediğin Firebird'de ve Record Versioning yapısı uygulanıyor. M$-2005'de onu taklit etmeye başladılar? Hani şu yanına yaklaştırmadığın M$-2005 her nedense Firebird'ün geçtiği yollardan geçmeye çalışıyor

Neden acaba?
Benim çalıştığım firma M$-2005'e terfi etmek istediği dönemde ben onları vazgeçirmek için (ki Oracle'a geçilmesini istiyordum) bu sebeple bir tane karşılaştırma hazırlamıştım, M$-2005 ve yenilikleri ile ilgili Oracle 10g ile karşılaştırmaları. Özellikler bazında, ve M$'ın kendi binasına gittik orada M$ yetkililerine de gösterdim hazırladığım klasörü (yaklaşık 200 sayfa kadar tutumuştu) üstüne üstlük çözülmemiş sorunlarını da iletmiştim. Ama nedense bu sorunlarla ilgili hiç geri dönüş olmadı
Şimdi bence sen bir şeye karşı çıkacaksan önce karşı taraf neyi nasıl söylemiş ne anlatmak istemiş onu iyice anla ondan sonra varsa söyleyeceğin bir şey söylersin.
Biz burada Reklamlarda anlatılanları değil, yaşadıklarımızı karşılaştıklarımızı birbirimizle paylaşıyoruz, herkese ahkam kesip tavsiyelerde bulunmuşsun ama senin örneğin daha çok "Yılan kendi eğrisini bilmez, deveye boynun eğri dermiş" ona benziyor.
Ayrıca üslup konusunda da biraz daha dikkatli olman gerek diye düşünüyorum. Eğer sence bir şey yanlış ise, karşındaki yada karşındakilere "sen yanlışsın" diyerek fikir açıklanmaz. Bence doğrusu budur diye başlarsın, yada fikrimdir diye belirtirsin.
Naçizane fikrimdir.
M$ hakkında yazacak o kadar çok şey var ve bir o kadarını da burada yazdık ama bence önce onları okumalısın ondan sonra seninle tartışırız. Sence ne doğru ne yanlış, bence ne doğru ne yanlış onu birbirimize anlatırız. Eğer bizim yanlışlarımız varsa (ki hiçbirimizin söylediği burada Allah kelamı değil) hata yapmış da olabiliriz bu hatayı bize İSPATLAYARAK gösterirsin bizler de deneriz haklıysan sana teşekkür eder ALLAH RAZI OLSUN kardeş bizi bir yanlıştan kurtardın diye sana hayır dua da ederiz. Ama hepsi öncelikle güzellikle ve iyi niyetle yapılmalı. Yoksa yanlış mı düşünüyorum?
Kolay Gelsin.