Windows Performans Ayarlarını Değiştirmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Windows Performans Ayarlarını Değiştirmek

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba;

Aşağıda ki ayarları nasıl değiştirebileceğimiz hakkında fikri olan var mı?

Resim

İyi çalışmalar..
Resim
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Windows Performans Ayarlarını Değiştirmek

Mesaj gönderen SimaWB »

Ayarların registry'de nereye kaydedildikleri bilinirse gerekli değişiklikler registry'de yapılabilir. Burada hangi değişikliğin registry'de nereye tutulduğu yazıyor. Belki işinize yarayabilir.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

SimaWB yazdı:Ayarların registry'de nereye kaydedildikleri bilinirse gerekli değişiklikler registry'de yapılabilir. Burada hangi değişikliğin registry'de nereye tutulduğu yazıyor. Belki işinize yarayabilir.
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Kayıt defterinden denemiştim ama değişim gerçekleşmedi. "En iyi performans" seçeneğini işaretliyorum ancak değişim olmuyor. Bunu belki WMI yada farklı birşeyler ile yapabiliyorlar mıdır diye düşündüm ama bulamadım. Bana anlık değişim lazım. Yani uygulamam devreye girince en iyi performans modunda çaışacak. Bu arada bazı uygulamaları biliyorsunuzdur devre girince Windows Basic temaya dönüşürler. Bana da o mantık lazım. Tema değişimini yapmak kolay ama performans ayarlarlarını yapamadım. Bu arada Windows 8 Pro 64bit kullanıyorum.

İyi çalışmalar.
Resim
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Benim bir projemde de Güç Seçenekleri ile ilgili değişiklik yapmam gerekiyordu. "Yüksek performans" güç planı seçmem gerekiyordu. Powercfg.exe sayesinde ayarları değiştirebildim. (Burada bahsetmiştim). Belki aynı programla performans ayarlarında da değişiklik yapılabiliyordur. Bir göz atmakta fayda var...
There's no place like 127.0.0.1