Ekran Silinmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Ekran Silinmesi

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Mrb,

Uygulama yaptığım ekran üzerinde başka bir uygulama açıldığı zaman atıyorum program çalışıyor arada kişi skype baktı geri kapattı ben program ekranı beyaz hale geliyor silinmiş gibi oluyor. Tekrar tıklayıp form taşıma alanından hafif sürükleyince nesneler tekrar görünüyor.
Aynı şey simge durumuna getirince de oluyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir acaba ?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Ekran Silinmesi

Mesaj gönderen mrmarman »

Yaptığın uygulamada windows mesajlarını bloke ediyor olma ihtimalinle orantılı bir sorun. Normalde windows tüm formlara RePaint mesajı yollar ki, formlar kendi kendilerini yeniden boyayıp yenilesinler.

- Bir de muhtemelen skin bileşeni kullanıyorsundur bundan da kaynaklı olabilir, Skin'i tazeleme işini üzerine alman gerekebilir.

- Sen bir test et bakalım şöyle yap... Her program ön plana geldiğinde ekranda "Tekrar Göründüm" mesajı gelecek mi ? :?:

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
  Application.OnActivate := TekrarGorundum;
end;

procedure TForm1.TekrarGorundum(Sender: TObject);
begin
  if Application.Active then
  begin
    ShowMessage('Tekrar Göründüm...');
  end;
  Inherited;
end;
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Tekrar gördüm :) yazısı geliyor. TMS nesnesini kullanıyorum ondan oluyor diğer nesnelerde problem olmuyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Merhaba.
- "Tekrar göründüm" mesajını veren satırı kaldırır, aynı yerde skin tazeleme işlemini yapmayı bir denersin.

- Ben VCL konusunda tutucu olduğumdan zorda kalmadığım sürece standart Delphi bileşenleri dışında pek kullanmıyorum. Onun için gerisi sende... Başarılar. :bravo:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Bende bu şekilde komut ile tazelemek istemiyorum nesnelerin kendiliğinden doğal çalışması daha iyi olur bakalım artık
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Olmadı başka bi problem var. Nesnelerden biri çalışıyor diğer olmuyor çözmeye çalışayım bakayım
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Merhaba..

- Nesneler doğru tasarlanmışsa bu söylediğin geçerli. :idea:

- Delphi standart bileşenleri doğru davranırken, TMS farklı davranıyorsa bu TMS'ye ait bir Bug'a işaret ediyor, hesaba katmadıkları yerler olduğunu gösteriyor.

- Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için mümkün oluğunca yerel bileşenler ile kendi çözümlerimi üretmeye gayret ediyorum. Bir de üçüncü parti sorunlar ile uğraşmıyorum.

- Yerel derken başka bir örnek; Delphi'nin yerel seti olan Indy bileşenleri de sürüm farklılıkları ile parametrik değişikliklere gittiler. Eskiden çalışanlar yenide çalışmaz oldular. (IdTCPServer vs.) Bunu farkettiğim an daha yereline geçtim. TServerSocket, TClientSocket Bu her zaman olur.
Resim
Resim ....Resim