Firebird Semineri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: Firebird Semineri

Mesaj gönderen freeman35 »

Yurdum cedayım kıymatlım, zombi etmişsin topiği :) Senden bi ricam olucak, o bahsettiğin db ye bi diagnostic yapabilir misin? bunu connection yokken yapman gerek yanılmıyorsam. Neden sordum, Dişçi arkadaşıma yazdığım proje hurda ve aha çalışıyo elleşmeyin denilen makinalarda ve fb 1.5.6 yanılmıyorsamda 7 yıldır aynı db hiç bakımsız çalışıyor. Geçen proje yi güncelliycem diye fdb yi aldım bir bakayım dedim sadece 2 pageindex hatalı diyor, düzeltmedimde halada çalışıyor. Kuyumda ise merkez db sanırım 2 gb ta dayandı, replication arada bağlantılar yüzünden transactionlar kontrolsüz kalıp genelde limbo transaction diyorlar bunlarıda arada düzelttip çalışmaya devam ediyor. Bu tasarımdan kaynaklı. vediğim iki örnekte benim için her iki uç örnek, sende durum nedir? kerteriz noktaları almakta fayda var ;)
Firebird ün paralıya dönme ihtimali bence yok, sourceforge üzerinde bir proje, yanılmıyorsamda vakıf. İddialı olarak söyliyemem, okadar uzun boylu okumadım. hikayesi çok yazıldı forumdada zaten. Paralı olursada zaten ozamana kadar birisi mutlaka çıkar başka bir açık kaynak kodlu yazılım üretir
Arkadaş dünyada tekiz ya, Demokratlığım tartışılmaz, godummu oturturum :D elin gavurunun derdi klavyemizi eskitmesin arkadaş, hangisi işine geliyorsa kullan geç devam et, bekleme yapma.
Haa mikisoft ta ben gıcığım, şahsi ve siyasi açıdan, 600-700tl külliyen ve apaçık AJAN bir sisteme para vericem, o para, kuruluşu ve "tarihi" sadece öldürmekle yazılmış ülke o parayla, kendi menfaati için, daha fazla para kazanmak için çoluk çocuk, kadın, yaşlı öldürmek için SİLAH üretsin. yok arkadaş, ben şahsen linux kullanıyorum. bide bizim "Laz a rus" buldum içininiz fesat arkadaş sizin :D:D) ah keşke şu pisiki furmıyaydılar çok iyi olcaktı, neydi adı pardus muydu neydi :P içini boşaltıp müzeye koydular garibimi :(
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
maytas
Üye

Mesaj gönderen maytas »

Bazen diyorum MYSQL gibi Firebirdde bir gün ücretli hale dönermi diye.Ama öyle olsa bile heralde MariaBird çıkartan bir gurup her daim olur diye de ümit ediyorum. :D
Benim bildiğim MySQL ücretsiz. Yoksa ücretli oldu da benim mi haberim yok acaba diyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

* MySQL OpenSource ve kişisel kullanımda ücretsiz.. Ancak ticari uygulamalar için aslında ücretli. bkz.How to Buy MySQL Products and Services :roll:
Resim
Resim ....Resim